Orecchiette z ciecierzycą i brokułami Rabe
Orecchiette z ciecierzycą i brokułami Rabe może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,82 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 486 kalorii, 21g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Mieszanka parmezanu, ciecierzyca, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 22 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Orecchiette Z Brokułami Rabe & Ciecierzyca, Orecchiette z brokułami Rabe i smażoną ciecierzycą, oraz Orecchiette AI broccoletti (makaron Orecchiette z brokułami Rabe) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w holenderskim piecu na średnim ogniu; dodać ciecierzycę i smażyć 2 minut lub aż dopiero zaczynają brązowieć.
Dodaj czosnek i pokruszony czerwony pieprz i smażyć 30 sekund.
Dodać brokuły rabe i rosół z kurczaka na patelnię; doprowadzić do gotować na wolnym ogniu i gotować 3 protokół lub aż brokuły rabe jest chrupiące-przetargu.
Wymieszać z gorącym makaronem i solą; gotować 2 minuty lub aż do ogrzania przez cały czas.
Podzielić na 4 płytkie miseczki, a na wierzchu polać parmezanem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 34 dolarów.
![Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva]()
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.