Orecchiette Carbonara ze zwęgloną brukselką
Orecchiette Carbonara ze zwęgloną brukselką może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 673 kalorie. Na 2,12 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka masła, orecchiette, grubo mielonego pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Orecchiette Carbonara ze zwęgloną brukselką, Orecchiette z pieczoną brukselką, oraz Orecchiette z brukselką i orzechami laskowymi.
Instrukcje
Rozgrzać 1 łyżkę oleju na dużej patelni na dużym ogniu. Pracując partiami, dodać liście brukselki i gotować, rzucając od czasu do czasu, aż zwęglone w miejscach i chrupiące-delikatne, o 5 protokół; przenieść na talerz i odstawić. Wytrzyj patelnię.
Makaron gotować w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, mieszając od czasu do czasu, aż al dente (około 5 minut na świeży makaron).
Odcedzić, rezerwując 1 szklankę płynu do gotowania makaronu.
Tymczasem ciepło Pozostałe 1 łyżka oleju w tej samej patelni na średnim ogniu.
Dodać guanciale i gotować, często mieszając, aż lekko chrupiące, o 4 protokół.
Dodać pieprz i gotować, mieszając, aż pachnące, o 30 sekund. Natychmiast dodaj 1/2 szklanki płynu do gotowania makaronu, aby makaron nie płonął; zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i stopniowo dodawaj masło, wirując patelnię i dodając więcej płynu do gotowania makaronu w razie potrzeby, aż powstanie gruby, błyszczący SOS. (Smakuj jak idziesz i przełącz się na gorącą wodę, gdy sos jest odpowiednio doprawiony.)
Dodaj makaron na patelni i wrzucić do herbu.
Dodać Pecorino; wrzucić do połączenia.
Wyjąć z ognia; wymieszać w żółtkach.
Dodaj zarezerwowane liście brukselki; wrzucić, dodając płyn do gotowania makaronu (lub gorącej wody) w razie potrzeby do cienkiego sosu.
Podawać makaron z dodatkiem więcej Pecorino.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Antinori Badian a Passignano Chianti Classico Gran Selezione. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 60 dolarów.
![Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione]()
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień w Kolorze, wino pokazuje aromaty zarówno owoców, jak i typowe odczucia dębu, które łączą się harmonijnie i oferują również nuty balsamiczne i grafitowe na nosie. Podniebienie jest bogate, z elastycznymi i zrównoważonymi taninami wraz z żywą świeżością typową dla Sangiovese. Wykończenie i posmak są godne uwagi i powtarzają nuty owoców jagodowych, które najpierw poczuły się na nosie.