Onion, walnut & mushroom Tarte tatin

Onion, walnut & mushroom Tarte tatin
Onion, walnut & mushroom Tarte tatin to lacto ovo vegetarian przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 50 g tłuszczu, oraz w sumie 755 kalorii. Na 2,35 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 53 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Najlepiej sprawdza się jako deser i odbywa się w ok. 1 godzina i 10 minut. Jeśli masz orzechy włoskie, oliwę z oliwek, ser i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Czerwona cebula, pieczarki i ser pleśniowy Tarte Tatin, Vidalian Onion Tarte Tatin, oraz Czerwona Cebula Tarte Tatin.

Instrukcje

1
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
2
Cebulę obrać i pokroić na 6 klinów przez korzeń.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
3
Rozgrzać olej na dużej patelni, dodać cebulę, następnie delikatnie smażyć przez 20 minut, aż zmięknie i lekko zabarwi.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Dodać grzyby, cukier, sól i pieprz i dobrze wymieszać. Delikatnie gotować, mieszając od czasu do czasu przez kolejne 5 minut. Wymieszać z orzechami włoskimi. Podstawę tortownicy o średnicy 20-23 cm (nie luźnej) wyłożyć pergaminem do pieczenia. Łyżka na mieszaninę cebuli i lekko nacisnąć. Pokrusz ser.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Krótkie Laski CynamonuKrótkie Laski Cynamonu
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Naturalnego Smalcu1 łyżka Naturalnego Smalcu
5
Rozwałkować ciasto i przyciąć do okrągłej, o 5 cm większej niż puszka.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Białych Bułek Obiadowych10 Białych Bułek Obiadowych
6
Ciasto przekładamy na nadzienie i podwijamy końcówki.
7
Piec przez 35-40 minut, aż ciasto będzie chrupiące i złociste. Ostudzić przez 5 minut w puszce, następnie obrócić na płaski talerz i pokroić w kliny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
8
Podawać z zieloną sałatką.

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem dla Tarte Tatin. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Magazyn