Onion, walnut & mushroom Tarte tatin
Onion, walnut & mushroom Tarte tatin to lacto ovo vegetarian przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 50 g tłuszczu, oraz w sumie 755 kalorii. Na 2,35 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 53 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Najlepiej sprawdza się jako deser i odbywa się w ok. 1 godzina i 10 minut. Jeśli masz orzechy włoskie, oliwę z oliwek, ser i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Czerwona cebula, pieczarki i ser pleśniowy Tarte Tatin, Vidalian Onion Tarte Tatin, oraz Czerwona Cebula Tarte Tatin.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Cebulę obrać i pokroić na 6 klinów przez korzeń.
Rozgrzać olej na dużej patelni, dodać cebulę, następnie delikatnie smażyć przez 20 minut, aż zmięknie i lekko zabarwi.
Dodać grzyby, cukier, sól i pieprz i dobrze wymieszać. Delikatnie gotować, mieszając od czasu do czasu przez kolejne 5 minut. Wymieszać z orzechami włoskimi. Podstawę tortownicy o średnicy 20-23 cm (nie luźnej) wyłożyć pergaminem do pieczenia. Łyżka na mieszaninę cebuli i lekko nacisnąć. Pokrusz ser.
Rozwałkować ciasto i przyciąć do okrągłej, o 5 cm większej niż puszka.
Ciasto przekładamy na nadzienie i podwijamy końcówki.
Piec przez 35-40 minut, aż ciasto będzie chrupiące i złociste. Ostudzić przez 5 minut w puszce, następnie obrócić na płaski talerz i pokroić w kliny.
Podawać z zieloną sałatką.