Omlety z mąki ciecierzycy ze szparagami
Omlety z mąki ciecierzycy ze szparagami to bezglutenowe i wegańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 211 kalorii, 15g białka, oraz 4G tłuszczu. Na 2,03 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz bazylię, obfite mielenie pieprzu, sól-Opcjonalnie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę z ciecierzycy można wykonać to danie główne z Ciasteczka Czekoladowe Z Mąki Z Ciecierzycy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Omlety Z Ciecierzycy Szpinakowej, Wszystko o mące z ciecierzycy, oraz Chleb Z Mąki Z Ciecierzycy.
Instrukcje
Posypać solą do smaku, jeśli chcesz, i odstawić. Podczas gotowania szparagów wymieszaj mąkę z ciecierzycy ze wszystkimi suchymi składnikami (drożdże odżywcze przez czarny pieprz) w średniej misce do mieszania.
Dodaj wodę, szczypiorek i paprykę. Odstawić i zagęścić, podczas gdy szparagi gotuje lub około 10 protokół. Sprawdź ciasto i dodaj wodę przez łyżkę stołową, jeśli nie jest to konsystencja wylewana. Powinno być jak grube ciasto naleśnikowe. Rozgrzej dużą patelnię nieprzywierającą lub żeliwną na dużym ogniu. Gdy jest gorąco, zmniejszyć ogień do medium i wlać połowę ciasta (o 2/3 puchar) do środka patelni. Wygładzić go z tyłu łyżki, aż będzie to koło o średnicy 6 cali. Jeśli używasz pomidorów, posyp połowę z nich na wierzchu. Przykryć szczelnie i gotować przez 4 minuty lub aż Góra zacznie wyglądać jak chleb, a nie płynnie.
Dodaj połowę szparagów do jednej strony omletu, a drugą połowę złóż na nim. Przykryć i gotować przez kolejne 3-4 minuty. Powtórz z pozostałymi składnikami na jeszcze jeden omlet.