Omlet z koziego sera i świeżych ziół
Kozi ser i omlet ze świeżych ziół mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny, wegetariański i דל פחמימות,zny przepis ma 346 kalorii, 20g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką pieprz, jajka, mleko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Omlet z ziołami i kozim serem, Omlet ziołowy z kozim serem z łososiem, oraz Kozi ser i suflet ze świeżych ziół dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce i za pomocą gumowej szpatułki rozgnieść kozi ser z odmierzonymi ziołami, aż do połączenia; odstawić.
Ubić jajka, mleko, sól i pieprz w średniej misce, aż bladożółty i żółtka i białka są równomiernie połączone. Odstaw talerz do serwowania na bok.Roztopić masło na 8-calowej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu, aż do spienienia.
Dodaj mieszaninę jaj i stale mieszaj gumową szpatułką, przesuwając jajka wokół patelni, aż utworzą małe twaróg, około 2 do 3 minut. Delikatnie potrząśnij patelnią i użyj szpatułki, aby równomiernie rozprowadzić mieszankę jajeczną na patelni—wierzch jaj powinien mieć kremową konsystencję. Równomiernie łyżkę mieszaniny sera koziego w dół środkowej trzeciej mieszaniny jaj.
Zdjąć patelnię z ognia. Używając szpatułki, złóż jedną trzecią omletu na siebie. Delikatnie popchnij złożoną stronę omletu w kierunku krawędzi patelni. Przechyl patelnię nad talerzem do serwowania i rzuć omlet na talerz, z boku w dół.
Udekoruj dodatkowymi ziołami i podawaj natychmiast.