Omlet Indyjski

Omlet Indyjski
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe, bezmleczne, lakto ovo wegetariańskie i całe 30 przepisy do twojego pudełka z przepisami, Indyjski omlet może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis służy 4. Ten hor d ' oeuvre ma 171 kalorii, 9g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Za 54 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 20 minut. Ten przepis z Foodnetwork wymaga papryki, cebuli, Serrano chile oraz koszernej soli i pieprzu. Z łyżką wynik 26%, to danie nie jest tak wybitne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Omlet Indyjski, Omlet Indyjski, oraz Indyjski Omlet Masalan.

Instrukcje

1
Myślałem, że to jedyny sposób na zrobienie omletu, dopóki nie miałem rodzajów francuskich i Amerykańskich. To zabawne; lubimy nasze cienkie i lekko rumiane, podczas gdy klasyczna wersja amerykańska jest puszysta i jasnożółta. To prawie przypomina mi hiszpańską frittatę; jedną czwartą można zjeść z małą sałatką i stanowi satysfakcjonujący lekki lunch. Moja mama zwykle robi to na lunch, kiedy ma zaplanowaną ciężką kolację. To jeden z ulubieńców mojego taty! Jest to również najwyraźniej jedna z tych rzeczy, które można dostać na dworcach kolejowych w Indiach: wskocz na peron, weź gorący "omlet kolejowy" i przyspiesz spacer do pracy, gdzie możesz spokojnie odejść. Błogość!
2
Weź miskę. Wbij jajka do miski i ubijaj do spienienia, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Ubij cebulę, chile, kolendrę, kurkumę i paprykę, aż dobrze się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
KurkumaKurkuma
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
4
Posyp dużą szczyptą soli i kilkoma mielonymi czarnymi pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
5
Weź 12-calową patelnię nieprzywierającą.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Dodaj olej i podgrzej na średnim ogniu, aż lekko połyskuje, ale nie pali. Przygotuj szpatułkę/łyżkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
7
Wlej mieszankę jajeczną na patelnię. Chwyć szpatułkę / łyżkę i małymi okrężnymi ruchami równomiernie rozprowadź cebulę, chile i kolendrę na patelni. Pomaga to również przenieść część niegotowanego jajka na powierzchnię gorącej patelni. Przykryj i gotuj przez 2 1/2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
8
Chwyć talerz, który jest tak duży jak twoja patelnia. Zdejmij pokrywkę i spójrz na swój omlet. Nadal może wyglądać na trochę cieknący, ale nie powinien być super cieknący. Jeśli tak, przykryj i gotuj jeszcze 1 minutę. Wsuń omlet ugotowaną stroną do dołu na talerz. Następnie, trzymając talerz od spodu, połóż patelnię na talerzu i odwróć tak, aby niegotowana strona wylądowała na patelni. Gotuj, bez przykrycia, jeszcze minutę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
9
Wsuń na talerz do serwowania, pokrój na 4 i podawaj.

Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose

Antipasti w menu? Spróbuj połączyć z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Ruffino Prosecco wykonane z ekologicznych winogron z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
Ruffino Prosecco z ekologicznych winogron
Ruffino Prosecco z ekologicznych winogron
Bukiet jest pachnący i pęka nutami owocowymi. Ma czyste aromaty jabłek, gruszek i cytrusów, którym towarzyszą nuty glicynii. Ostry, czysty i delikatny z drobnymi bąbelkami na podniebieniu. Intensywne smaki jabłka i brzoskwini prowadzą do przyjemnego wykończenia z utrzymującymi się nutami owocowymi i kwiatowymi.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia2
Magazyn