Oliwkowe ciasto Kuskus z Crème Fraîche i syropem daktylowym
Oliwkowe ciasto Kuskus z Crème Fraîche i syropem daktylowym to Wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 620 kalorii, 8G białka, oraz 38 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz ciężką śmietanę do bicia, wino muscat, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Owoce pestkowe w syropie cytrynowo-tymiankowym z Creme Fraiche, Migdałowy tort śliwkowy z Creme Fraiche, oraz Ciasto cytrynowe, crème fraîche i kasztanowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Szczotka do ciasta o średnicy 9 cali z 3-calowymi bokami z oliwą z oliwek. Dno garnka z pergaminem okrągłym; pędzel pergamin z oliwą z oliwek. Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiać do średniej miski. Wymieszać z kuskusem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do Pieczenia
Oliwa Z Oliwek
Kuskus
Mąka Uniwersalna
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Forma Na Ciasto
Cukierki Peachie-o
3
Ubij oliwę z oliwek i Muscat w innej średniej misce, aby wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Moscato
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
4
Używając miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki, ubij żółtka, jajka i 1 szklankę cukru na dużej prędkości w dużej misce, aż będą gęste i bladożółte, około 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
Cukier
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Stojący
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
5
Przenieść do dużej szerokiej miski. Wymieszać ze skórką pomarańczową. Za pomocą gumowej szpatułki delikatnie złożyć mieszankę mąki na przemian z mieszaniną oliwy z oliwek w 4 dodatkach każdy (mieszanina może lekko spuścić powietrze).
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Pomarańczowa
Oliwa Z Oliwek
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
Cukierki Peachie-o
6
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni. Dotknij lekko pan na powierzchni roboczej, aby wyeliminować pęcherzyki powietrza.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Piec ciasto, aż ciemnobrązowy i zaczyna się odciągać od boków patelni i tester włożony do środka wychodzi czysty, o 45 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
8
Przenieść ciasto do stojaka i ostudzić na patelni co najmniej 30 minut. Przekręć ciasto na talerz (ciasto może lekko spaść na środku). Do ahead można wykonać 1 dzień wcześniej. Super. Przykryć folią i przechowywać w temperaturze pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
Patelnia
9
Za pomocą miksera elektrycznego, ubij śmietanę i créme fraîche w dużej misce, aż uformują się miękkie szczyty.