Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj staromodnego kurczaka Fricassee. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.47 za porcję. Jedna porcja zawiera 309 kalorii, 39g białka, oraz 7G tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz pieprz, masło, papryka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kurczak Fricassee, Kurczak Fricassee, oraz Frytki z kurczaka z Orzo.
Instrukcje
1
Połącz pierwsze 5 składników w dużej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby Ziploc
2
Dodać kurczaka; wrzucić dobrze do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
3
Wyjmij kurczaka z worka; zapas mieszanki mąki. Roztopić masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Masło
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Dodać kurczaka, boki piersi w dół; smażyć 5 minut lub aż kurczak jest rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
5
Wyjmij kurczaka z patelni; utrzymuj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Dodaj cebulę, seler, i czosnek na patelnię; smażyć 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać z zarezerwowaną mieszaniną mąki; gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Seler
Czosnek
Mąka Uniwersalna
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Dodać bulion i wino; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Wino
8
Dodaj marchewkę. Powrót kurczaka na patelnię, boki piersi do góry. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 25 minut lub aż kurczak jest gotowy.