Okłady wieprzowe ze świeżą salsą Tomatillo

Okłady wieprzowe ze świeżą salsą Tomatillo
Okłady wieprzowe ze świeżą salsą Tomatillo mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.19 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 31g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 388 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to raczej tanie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Jeśli masz ogórek, pomidory, tortille i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Okłady wieprzowe ze świeżą salsą Tomatillo, Świeża Salsa Tomatillo, oraz Świeża Salsa Tomatillo.

Instrukcje

1
Odrzuć łuski i łodygi pomidorów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Bez łupin, Przekrojone Na PółPomidory, Bez łupin, Przekrojone Na Pół
2
W blenderze umieścić pomidory, ogórek, kolendrę, sok z limonki, 1/4 łyżeczki soli i czosnek. Proces, aż drobno posiekane, i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Pomidory, Bez łupin, Przekrojone Na PółPomidory, Bez łupin, Przekrojone Na Pół
KolendraKolendra
OgórekOgórek
CzosnekCzosnek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Posypać wieprzowinę kminkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KminekKminek
WieprzowinaWieprzowina
5
Dodaj wieprzowinę na patelnię; gotować 3 minuty lub aż nie będzie już różowy w środku, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Zdjąć z patelni; zachować ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Ponownie zalać patelnię sprayem do gotowania; dodać chiles i cebulę. Przykryć warzywa sprayem do gotowania; gotować 4 minuty lub aż cebula zacznie brązowieć, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
WarzywaWarzywa
Papryka ChiliPapryka Chili
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Podczas gotowania warzyw, ciepłe tortille.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny
9
Powrót wieprzowinę na patelnię; dodać pozostałe 1/4 łyżeczki soli i gotować 30 sekund lub aż mieszanina wieprzowiny jest dokładnie ogrzana, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Podzielić mieszankę wieprzową równomiernie między tortille. Top każdy z około 1/3 szklanki salsy; roll up.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
WieprzowinaWieprzowina
RolkaRolka
11
Podawać z kwaśną śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować WindRacer Russian River Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 60 dolarów za butelkę.
WindRacer Russian River Pinot Noir
WindRacer Russian River Pinot Noir
Piękne aromaty sassafras, mocha i czarnej lukrecji pokazują wyjątkową, odważną osobowość Rosyjskiej doliny rzeki. Wyraźne smaki owoców brambly, słodkiego dębu i białego pieprzu prowadzą do szerokiego, zrównoważonego wina o przyjaznej dla żywności kwasowości. Ciepłe, słoneczne dni Russian River i chłodne, mgliste noce są optymalne dla Pinot Noir – wina mają świetną konsystencję i wagę, nie są przesadzone ani nie tracą naturalnej kwasowości. Klasyczne głębokie, ciemne aromaty i smaki Rosyjska Rzeka znana jest z połysku w tym winie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia26
Magazyn