Okra Smażona
Smażona Okra może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 413 kalorii, 6G białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sól, strąki okra, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to bardzo przystępna cena przepis dla fanów Południowej żywności. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 31%. Podobne przepisy to Smażone Zielone Pomidory I Smażona Okra, Bezglutenowe Smażone Okra (tak, smażone to!), oraz Okra Smażona.
Instrukcje
W małej misce namoczyć okra w jajku przez 5 do 10 minut. W średniej misce połączyć mąkę kukurydzianą, sól i pieprz.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu. Pogłębiać okra w mieszaninie mączki kukurydzianej, równomiernie powlekać. Ostrożnie umieścić okra w gorącym oleju; mieszać w sposób ciągły. Zmniejszyć ogień do średniego, gdy okra zaczyna brązowieć i gotować do złotego koloru.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Riesling, wino musujące i Zinfandel są doskonałym wyborem na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Jednym z win, które można spróbować jest Maximin Grunhauser Herrenberg Riesling Kabinett. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
![Maximin Grunhauser Herrenberg Riesling Kabinett]()
Maximin Grunhauser Herrenberg Riesling Kabinett
Klasyczny, elegancki Ruwer Riesling o ogromnym potencjale starzenia. To wino wykazuje ziołowy nos, Dojrzałe nuty owocowe na podniebieniu i ożywczą kwasowość.