Okoń morski na parze z sosem Tamaryndowym

Okoń morski na parze z sosem Tamaryndowym
Okoń morski na parze z sosem Tamaryndowym jest bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 868 kalorii, 105g białka, oraz 31 g tłuszczu. Na 12,02 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona kolendry, wodę, nonoily kości ryb i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób lubiło to danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Okoń morski na parze z sosem z czarnej fasoli, Okoń morski na parze z sosem z Czarnej Fasoli, oraz Okoń morski na parze z wanilią, warzywami dla niemowląt i sosem Cappuccino.

Instrukcje

1
W małym rondlu przykryj miąższ tamaryndowca 1 1/4 szklanki wody i gotuj na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miąższ TamaryndowcaMiąższ Tamaryndowca
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Zdjąć patelnię z sosu z ognia i odstawić, mieszając od czasu do czasu, aż miąższ tamaryndowca zmięknie i rozpadnie się, około 15 minut. Przeprowadź tamaryndowca przez drobne sito, mocno naciskając, aby wyodrębnić jak najwięcej miąższu. Wyrzucić włókna i nasiona na sito.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miąższ TamaryndowcaMiąższ Tamaryndowca
TamaryndTamarynd
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Na małej patelni, toast kminku i nasion kolendry na umiarkowanym ogniu, aż pachnące, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Przyprawy przełożyć na talerz do ostygnięcia, a następnie drobno zmielić w młynku do przypraw. W blenderze, połączyć mielone przyprawy z mlekiem kokosowym, orzeszki ziemne, imbir, harissa i wszystko, ale 1 łyżka puree z tamaryndowca i zmiksować, aby uzyskać gładki, aromatyczny puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
TamaryndTamarynd
HarissaHarissa
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
W dużym rondlu rozpuścić 2 łyżki masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
6
Dodać ości rybne i gotować na umiarkowanym ogniu, aż ryba na kości jest nieprzezroczysta, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
7
Dodaj szalotki i czosnek i gotować, aż zmiękną, o 3 protokół. Wymieszać 6 łyżek aromatycznego puree (patrz uwaga).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
8
Dodać pozostałe 2 szklanki wody i doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut. Przecedzić wywar do małego rondla i gotować, aż zmniejszy się do 1 szklanki, około 10 minut. Przykryj kolbę i utrzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
9
W średnim rondlu wrzącej osolonej wody, dusić cebulę perłową na umiarkowanym ogniu, aż będą miękkie, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula PerłowaCebula Perłowa
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
10
Cebulę perłową odcedzić i wrzucić do rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula PerłowaCebula Perłowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
11
Dodaj 1 łyżeczkę masła, wstrząśnij patelnią, aby pokryć cebulę i utrzymać ją w cieple.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
12
Przyprawić filety rybne solą i pieprzem i ustawić je, skórą do góry, na żaroodpornym talerzu, który idealnie pasuje do dużej, głębokiej patelni. Umieścić 3 kulki zmięte folii w patelni, dodać 1 cal wody i doprowadzić do wrzenia. Ostrożnie ustawić płytkę na kulki folii, przykryć patelnię i pary ryb na dużym ogniu, aż miąższ płatków łatwo, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
13
W blenderze połącz wywar z sokiem z limonki, zarezerwowaną 1 łyżkę puree z tamaryndowca i pozostałe 2 łyżki masła i zmiksuj do uzyskania piany. Doprawić solą i pieprzem i ponownie zmiksować. Filety ułożyć na talerzach zupy i zalać sosem tamaryndowym. Miętę wymieszać z perłową cebulą, ułożyć je wokół ryby i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Cebula PerłowaCebula Perłowa
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
TamaryndTamarynd
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Seabass działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santa Margherita Pinot Grigio z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Santa Margherita Pinot Grigio
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia50
Magazyn