Oko okrągłe z sosem Pieczeniowo-czosnkowym

Oko okrągłe z pieczonym sosem czosnkowym może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 16. Jedna porcja zawiera 121 kalorii, 23G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 4,45 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka bulionu wołowego, ząbki czosnku, oko-of-round pieczeń i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tymianek-pieczone oko okrągłe z masłem Gorgonzola, Pieczony Halibut z sosem czosnkowym, oraz Sos Pomidorowy Z Pieczonym Czosnkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń białą papierową skórę z główek czosnku (nie obieraj ani nie oddzielaj goździków).
Umieść główki czosnku w naczyniu do pieczenia 1-quart; dodaj 1/2 bulionu szklanki. Przykryć i piec w 350 przez 1 godzinę. Ostudzić 10 minut; usunąć główki czosnku, zastrzegając płyn do gotowania. Oddzielne goździki; wycisnąć, aby wyodrębnić miąższ czosnku i wyrzucić Skórki.
Umieścić zarezerwowany płyn do gotowania, miąższ czosnku, 1 1/2 szklanki bulionu, 1 łyżeczka majeranku i 1/2 łyżeczki soli w robocie kuchennym; proces do gładkiej. Odstawić sos czosnkowy.
Połączyć 3 łyżeczki majeranku, 1/2 łyżeczki soli, 8 ząbków czosnku i szalotki w robocie kuchennym; proces do grubej pasty. Trim tłuszczu z pieczonego; zrobić 3/4-cala-głębokie szczeliny do pieczenia. Łyżka 1/4 łyżeczki pasty majerankowej do każdej szczeliny; pocierać pozostałą pastą.
Pieczeń posypać pieprzem. Przykryć i schłodzić 1 godzinę.
Ułożyć pieczeń na patelni z brojlerami; włożyć termometr do mięsa w najgrubszą porcję pieczeni.
Piec w temperaturze 325 przez 2 godziny lub aż termometr zarejestruje 145 (średnio Rzadki) lub pożądany stopień doneness.
Ułożyć pieczeń na talerzu; przykryć folią.
Odstawić na 15 minut. Odstaw patelnię i kapiele na bok.
Dodaj brandy i 1/2 Puchar sos czosnkowy do brojlerów patelni, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki.
Połączyć mieszankę brandy i pozostały sos czosnkowy w rondlu; doprowadzić do wrzenia.
Pieczeń pokroić na cienkie plastry; podawać z sosem czosnkowym.
Uwaga: w razie potrzeby Pomiń brandy