Ogórki z chleba i masła
Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 2 i kosztuje 2,13 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 432 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 79 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz płatki pieprzu, nasiona gorczycy, cukier granulowany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 48 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ogórki Z Chleba I Masła, Ogórki Z Chleba I Masła, oraz Ogórki z chleba i masła.
Instrukcje
Przygotuj dwa słoiki kufla i mały garnek do konserw.
Połącz pokrojone ogórki, paprykę, cebulę i sól do marynowania w durszlaku ustawionym w dużej misce. Przechowywać w lodówce przez godzinę, aby usunąć nadmiar płynu. Opłucz warzywa i wyrzuć płyn.
Ocet i cukier połączyć w dużym garnku.
Podgrzewać na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści.
Dodać nasiona gorczycy, nasiona selera, płatki czerwonej papryki i goździki. Zwiększyć ciepło do wysokiej i doprowadzić solankę do wrzenia.
Dodać odsączone warzywa i wymieszać do połączenia. Gotować przez 5 minut, aż wszystkie warzywa w solance są całkowicie ogrzane. Używając szczypiec, napełnij sterylizowane słoiki warzywami. Powoli wlać gorącą solankę na warzywa w każdym słoiku, pozostawiając 1/2 cala headspace.
Delikatnie dotknij słoików na blacie wyłożonym ręcznikiem, aby pomóc poluzować wszelkie pęcherzyki przed użyciem drewnianej pałeczki, aby usunąć pozostałe pęcherzyki. Ponownie sprawdzić przestrzeń nad głową i w razie potrzeby dodać więcej solanki.
Wytrzyj obręcze, nałóż pokrywki i pierścienie i przetrzyj w łaźni z gorącą wodą przez 10 minut.
Niech te ogórki utwardzają się przez co najmniej 48 godzin przed jedzeniem.