Ogolone Buraczki Z Zielenią
Ogolone buraki z zielenią mogą być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 260 kalorii, 13g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, sól koszerną i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 40%, to danie jest solidne. Spróbuj Baby Greens z prażonymi burakami i ziemniakami, Sałatka Edamame z małymi burakami i zielenią, oraz Buraki z orzechami włoskimi, kozim serem i małymi warzywami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odetnij buraki i rezerwy. Szoruj buraki. Używając mandoliny lub noża, pokrój buraki na cienkie plasterki papieru.
Umieść je w dużej misce i wymieszać z olejem, sokiem z cytryny i solą. Odstawić.
Przyciąć łodygi z zieleni i wyrzucić. Umyj liście. Doprowadzić bulion z kurczaka do wrzenia na patelni.
Dodać zieleninę i blanszować, aż zwiędną i gotowane przez, O 2 protokół.
W międzyczasie doprowadzić ocet do wrzenia w małym rondlu na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, 3 do 4 protokół (sprawia, że około 1/4 szklanki). Odstawić.
Podziel zieleń na 4 talerze. Dodać do nich świeżą sałatkę z buraków i skropić redukcją balsamiczną.
Dekoruj wiórkami parmezanu.