Ognisty kurczak Pita kanapki z Rogatym melonem Raita

Ogniste kanapki z kurczakiem Pita z Rogatym melonem Raita może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 29g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 191 kalorii. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Jeśli masz rogaty melon, sok z cytryny, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sałatka z kurczaka BLT z kremowym sosem z awokado–rogaty Melon, Sałatka rzymska z Edamame i kremowy rogaty Melon Dressing, oraz Sezonowe owoce i melony Kabobs z ognistym sosem Chile dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyciśnij rogaty melon do drobnego Sitka siatkowego nad miską; naciśnij nasiona z tyłu łyżki, aby wyodrębnić sok. Wyrzucić nasiona.
Dodaj świeży sok z cytryny, 1/4 łyżeczki soli, mielony kminek i jogurt do miski; wymieszaj trzepaczką. Kryj się i wyluzuj.
Umieść połówki piersi kurczaka między 2 arkusze folii o dużej wytrzymałości; Funt każdy kawałek do grubości 1 / 2 cala za pomocą młotka mięsnego lub małej patelni ciężkiej.
Posypać obie strony kurczaka pozostałą 1/4 łyżeczki soli i pieprzu; natrzeć czosnkiem.
Podgrzać 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek w nieprzywierającej patelni grillowej pokrytej sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodaj 2 połówki piersi na patelnię; gotować 4 protokół z każdej strony lub do czasu zakończenia.
Zdjąć z ognia i ogrzać. Powtórz procedurę z pozostałym 1/2 łyżeczki oleju i kurczaka.
Przełożyć kurczaka na deskę do krojenia i lekko ostudzić.
Kurczaka pokroić w cienkie paski. Każdą połówkę pity napełnić około 1/2 szklanki kurczaka, a na wierzchu 2 łyżki raity.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Raats Original Chenin Blanc. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
![Raats Original Chenin Blanc]()
Raats Original Chenin Blanc
Original Chenin jest wytwarzany bez użycia dębu, aby zachować "oryginalny", żywy charakter owocu fesh. Jest pełen soczystych smaków ananasa, golden delicious jabłek i cytrusów, z nutami imbiru, wiciokrzewu i kwiatu pomarańczy oraz pięknej mineralności. Ta jasna, smaczna oferta od mistrza Chenin Bruwer Raats rywalizuje z najlepszą Doliną Loary Chenin."Naprawdę czyste wykończenie, z białymi brzoskwiniami, wiciokrzewem i nutami mineralnymi, które prowadzą przez długie, dobrze zdefiniowane wykończenie. Jest tu też wielka chrupiąca kwasowość."Wine Spectator89 punktów