Obfity gulasz wołowo-ziemniaczany

Obfity gulasz wołowo-ziemniaczany
Jeśli masz mniej więcej 45 minut do spędzenia w kuchni, obfity gulasz wołowy i ziemniaczany może być niesamowite bezmleczne przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 29g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 436 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje $2.13 za porcję. Ten przepis z moich przepisów wymaga marchewki, rozmarynu, wina i pomidorów. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Niewiele osób lubiło to danie główne. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest dobre. Obfity gulasz wołowo-ziemniaczany, Obfity gulasz wołowo-ziemniaczany, oraz Serdeczny gulasz wołowy-gulasz wołowy można łatwo zrobić w crockpot są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 30
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
2
Rozgrzać duży piec holenderski na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon OpcjonalnieEstragon Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Dodaj czosnek; podsmażyć 1 minutę lub aż czosnek po prostu zaczyna brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona
4
Czosnek wyjąć z patelni łyżką szczelinową; umieścić w dużej misce. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon OpcjonalnieEstragon Opcjonalnie
1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Dodaj cebulę; smażyć 3 protokół lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Smażona Cebula Z Serem CheddarSmażona Cebula Z Serem Cheddar
6
Dodaj cebulę do czosnku. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon OpcjonalnieEstragon Opcjonalnie
1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona
Smażona Cebula Z Serem CheddarSmażona Cebula Z Serem Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Dodaj połowę wołowiny na patelnię; smażyć 5 minut lub aż rumiane ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
8
Dodać wołowinę i wszelkie nagromadzone soki do mieszanki cebuli. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon OpcjonalnieEstragon Opcjonalnie
Smażona Cebula Z Serem CheddarSmażona Cebula Z Serem Cheddar
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
9
Dodaj pozostałą wołowinę na patelni; smażyć 5 minut lub aż rumiane ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
10
Dodać wołowinę i wszelkie nagromadzone soki do mieszanki cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Smażona Cebula Z Serem CheddarSmażona Cebula Z Serem Cheddar
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
11
Dodaj wino do patelni; doprowadzić do wrzenia, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
12
Dodać mieszaninę wołowiny. Wymieszać z marchewką, rozmarynem, solą, pieprzem i liśćmi laurowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
13
Dodaj 1 szklankę wody, bulion i pomidory; wymieszaj, aby połączyć. Doprowadzić do wrzenia; gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
2/3 Szklanki (4 Uncje) Półsłodkich Kawałków Czekolady2/3 Szklanki (4 Uncje) Półsłodkich Kawałków Czekolady
14
Zdjąć z ognia; przykryć i piec w 300 przez 1 1/2 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
15
Wyjąć z piekarnika; odsączyć i wymieszać z ziemniakami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
16
Połączyć pozostałe 1/4 szklanki wody i mąki; wymieszać trzepaczką, aż będzie gładka. Wymieszać mieszaninę mąki do gulaszu. Przykryć i piec dodatkowe 1 1/2 godziny lub aż wołowina będzie miękka. Odrzuć liście laurowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
2/3 Szklanki (4 Uncje) Półsłodkich Kawałków Czekolady2/3 Szklanki (4 Uncje) Półsłodkich Kawałków Czekolady
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
1/3 Szklanki Mascarpone W Temperaturze Pokojowej1/3 Szklanki Mascarpone W Temperaturze Pokojowej
17
W razie potrzeby posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
18
Podawać z chlebem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia25
Magazyn