Obfite ravioli z wołowiną
Przepisów śródziemnomorskich nigdy za wiele, więc wypróbuj obfite ravioli z wołowiną. To danie główne ma 242 kalorie, 17 g białka i 9 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 1,63 USD za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką ser cheddar, pomidory z puszki, wyjątkowo chudą mieloną wołowinę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 45%. Podobne przepisy to Ragu wołowe z ravioli, Ravioli z wołowiną z bekonem i Ravioli z wołowiną z bekonem.
Instrukcje
Ugotuj ravioli zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
W międzyczasie na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą smaż wołowinę i pieprz na średnim ogniu przez 4-6 minut lub do momentu, aż mięso przestanie być różowe, a pieprz będzie miękki, rozbijając wołowinę na kawałki. Wymieszaj pomidory, sos pomidorowy i przyprawę do taco. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 5-7 minut lub do momentu, aż lekko zgęstnieje.
Podawać z sosem; posypać serem i oliwkami.
Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Ravioli z wołowiną można łączyć z Chianti, Verdicchio i Trebbiano. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Możesz spróbować Raventos i Blanc de la Finca Brut. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 39 dolarów za butelkę.
Raventos i Blanc de la Finca Brut
Wino musujące De la Finca produkowane jest z winogron z najstarszych winorośli Raventos i Blanc, zasadzonych metodą kielichową w 1964 r. w Vinya dels Fòssils. Położona na najwyższych tarasach rzeki Anoia winnica Vinya dels Fòssils charakteryzuje się morskimi glebami o wysokiej zawartości zawartość skamieniałości. To charakteryzuje strukturę i skład gleby tej winnicy. Węglany są składnikiem, który stanowi główne źródło typowości tego wina musującego o dużej zawartości soli. Jest to wino musujące o wyjątkowej tożsamości i osobowości.