Nowoorleański budyń chlebowy z sosem Bourbon
Nowy Orlean budyń chlebowy z sosem Bourbon może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 9. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 281 kalorii, 5G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz jasny syrop kukurydziany, bourbon, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to New Orleans Bourbon budyń chlebowy z sosem Bourbon, Nowoorleański budyń chlebowy z sosem Bourbon, oraz Budyń chlebowy w stylu Nowego Orleanu z sosem Whiskey na # SundaySupper.
Instrukcje
Aby przygotować budyń, połącz rodzynki i 2 łyżki bourbona w misce.
Odcedzić mieszaninę na sicie nad miską, rezerwując płyn.
W dużej misce wymieszać płyn, mleko i kolejne 6 składników (mleko przez jajka), dobrze mieszając trzepaczką.
Dodać chleb, podrzucając delikatnie do herbu. Mieszankę łyżką do 8-calowego kwadratowego naczynia do pieczenia pokrytego sprayem do gotowania.
Posypać równomiernie rodzynkami, delikatnie wciskając w mieszankę chlebową. Przykryć folią; schłodzić 30 minut lub do 4 godzin.
Umieść naczynie w 13 x 9-calowej patelni do pieczenia; dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Piec, pod przykryciem, w temperaturze 350 przez 20 minut. Odkryć i piec dodatkowe 10 minut lub aż nóż włożony w centrum wychodzi czysty.
Aby przygotować sos, połącz 1/2 szklanki cukru, syropu kukurydzianego i masła w małym rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu; gotować 1 minutę, stale mieszając.
Wyjąć z ognia; wymieszać w 1/4 szklanki bourbonu.
Każdy kawałek budyniu chlebowego podawać na ciepło z około 1 łyżką sosu.