Norweski Tort Pomarańczowy

Norweski Tort Pomarańczowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj norweskiego ciasta pomarańczowego. Ten przepis służy 12. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 258 kalorii, 2G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni skandynawskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Udaj się do sklepu i podnieś czekoladę, cukier puder, kandyzowaną skórkę pomarańczową jako dekorację i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Norweski krem ciasto, Świąteczne ciasteczka: norweskie świąteczne ciasteczka, marchewka przyprawiona śliwką i czekolada pomarańcza, oraz Ciasto pomarańczowe bez jaj z lukrem pomarańczowym (ciasto Wegańskie) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 350 stopni. W misce miksera stojącego za pomocą uchwytu ubijaka lub w dużej misce za pomocą miksera ręcznego, ubić masło i 1 szklankę cukru, aż będą lekkie i puszyste, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PiekarnikPiekarnik
2
Dodawać jajka, po kolei, aż do całkowitego włączenia. Beat in the orange zest and one-third cup juice.In średnią miskę przesiać mąkę i proszek do pieczenia. Po uruchomieniu miksera powoli dodawaj mieszaninę mąki, aż do połączenia, tworząc ciasto. Złożyć posiekaną czekoladę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
CzekoladaCzekolada
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SokSok
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Umieść ciasto na wysmarowanej i mąki 9-calowej patelni bundt, wygładzając górną część ciasta. (Ciasto będzie nieco mniej niż w połowie wysokości boków patelni.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kugelhopf PanKugelhopf Pan
4
Piec ciasto, aż nadmuchane i lekko rumiane na wierzchu i wykałaczka lub tester ciasto wkładane wychodzi czysty, 45 do 55 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
5
Wyjąć z piekarnika i ostudzić na patelni na regale chłodzącym, a następnie wyjąć z formy. Gotowe ciasto będzie około 3 cali wysokości w środku.Gdy ciasto stygnie, zrobić lukier: w średniej misce przesiać cukier puder.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
LukierLukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
6
Dodać pozostałe 2 łyżki soku pomarańczowego i trzepaczka do postaci lukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
LukierLukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Polać lukrem schłodzone ciasto, a następnie udekorować kandyzowaną pomarańczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
LukierLukier
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia0
Magazyn