Norweska Kapusta Świąteczna
Norweska kapusta świąteczna wymaga ok. 1 godzina od początku do końca. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 251 kalorii. Ten przepis jest typowy dla kuchni skandynawskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Sprawdza się jako tani dodatek do Boże Narodzenie. 29 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka boczku, sól i pieprz, kminek, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 60%. Podobne przepisy to Norweska Kapusta Świąteczna, Świąteczne ciasteczka: norweskie świąteczne ciasteczka, marchewka przyprawiona śliwką i czekolada pomarańcza, oraz Norweski Hardanger Lefse na Boże Narodzenie.
Instrukcje
Połóż dwa plastry boczku na dnie dużego garnka. Przykryć warstwą kapusty.
Posypać lekkim pyłem mąki i szczyptą kminku. Doprawić odrobiną soli i pieprzu. Powtarzaj nakładanie warstw tak wiele razy, jak to możliwe, aż zabraknie miejsca.
Napełnij garnek wystarczającą ilością wody, aby uzyskać około 3/4 z boku. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez około 45 minut, lub aż kapusta będzie miękka, mieszając od czasu do czasu.
Lekko ostudzić, następnie wymieszać z octem i cukrem. Użyj własnego osądu.
Dodać cukier do smaku. Chodzi o to, aby znaleźć równowagę między słodkim i kwaśnym, i na tym polega sztuczka.