Nordycka Zimowa Zupa Jarzynowa

Nordycka Zimowa Zupa Jarzynowa
Przepis Nordycka Zimowa zupa jarzynowa może zaspokoić Twoje skandynawskie pragnienie w około 1 godzina. Jedna porcja zawiera 245 kalorii, 7G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten wegański przepis służy 8 i kosztuje 2,51 zł za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Mieszanka szpinaku baby, liście laurowe, gałka muszkatołowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Dobrze sprawdza się jako niedroga zupa. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Nordycka zupa ziemniaczana z szynką, Zimowa Zupa Jarzynowa, oraz Zimowa Zupa Jarzynowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużym garnku rozgrzej olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Dodać cebulę, pory i czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, o 5 protokół. Wymieszać z jęczmieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
JęczmieńJęczmień
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Dodać bulion warzywny, wodę, tymianek i liście laurowe i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
4
Dodać korzeń selera i pasternak, doprawić solą i pieprzem. Dusić na umiarkowanie małym ogniu, aż jęczmień i warzywa korzeniowe będą miękkie, o 40 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 I Pół Funta średniej Wielkości Ziemniaków O Białej Skórce, Obranych I Pokrojonych Na Kawałki3 I Pół Funta średniej Wielkości Ziemniaków O Białej Skórce, Obranych I Pokrojonych Na Kawałki
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
SelerSeler
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
JęczmieńJęczmień
5
Wymieszać ze szpinakiem i gałką muszkatołową i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Zupę doprawić solą i pieprzem i podawać w głębokich miseczkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do DekoracjiOliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia68
Magazyn