Noga jagnięca z sosem czosnkowym
Noga jagnięcina z sosem czosnkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 4,03 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 342 kalorie, 39g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. 36 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz sardelę, oliwę z oliwek, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Noga jagnięca z sosem czosnkowym, Pieczona noga jagnięca z sosem Chile-czosnkowym, oraz Kotlety jagnięce z sosem czosnkowo-rozmarynowym.
Instrukcje
Niech twój rzeźnik przygotować mięso, usuwając większość tłuszczu i skóry z nogi, i usuwając większość gołej kości, która wystaje z nogi. Jeśli chcesz mieć nieco mniejszą nogę, weź go (lub ją!) skrócić go od końca biodra. Kiedy jesteś gotowy do pieczenia go, przyciąć jagnięcinę z nadmiaru tłuszczu. Zrobić wiele szczelin na całej jagnięciny i wstawić kawałek czosnku i kawałek sardeli w każdym nacięciu. Drobno posiekać rozmaryn i tymianek, a zioła wymieszać z solą morską i pieprzem w małej misce. Jagnięcinę natrzeć 2 łyżkami oliwy z oliwek i mieszaniną ziół.
Odstawić na 1 do 2 godzin.
Rozgrzej piekarnik do 425 F.
Umieścić mięso na półce na patelni i gotować, odsłonięte, przez 20 minut. Zmniejsz ogień do 350 F. i gotuj przez 40 do 45 minut dla średnio rzadkiej jagnięciny. Temperatura na termometrze natychmiastowego odczytu powinna rejestrować 130 F. (tak powinno być!)
Aby sos czosnkowy, rozgrzać oliwę z oliwek w ciężkiej patelni i gotować 24 ząbki czosnku powoli przez około 10 protokół, lub dopóki nie są miękkie (nie pozwól, aby krawędzie uzyskać crispor brązowy). Odstawić do małej miseczki.
Wyjmij jagnięcinę na rozgrzany talerz i wyłącz piekarnik. Przykryj namiotem z folii aluminiowej i ustaw go w piekarniku, aby utrzymać ciepło podczas przygotowywania sosu. Na górze pieca włóż wino do patelni, skrobając dno, aby poluzować brązowe kawałki lub karmelizowane soki i gotuj wino na wysokim płomieniu, aby zmniejszyć je o około jedną trzecią.
Dodać zredukowany płyn do ząbków czosnku. Dobrze rozgnieść widelcem, dodać sól morską i pieprz do smaku.
Pokroić jagnięcinę i zmielić trochę świeżego czarnego pieprzu na nim. Łyżkę sosu, a wszystko posypać świeżo posiekaną natką pietruszki.