Nocleg Wiśniowy Duński
Overnight Cherry Danish to przystawka dla 36 osób. Jedna porcja zawiera 175 kalorii, 3 g białka i 3 g tłuszczu. Za 25 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup ekstrakt waniliowy, półtorej śmietany, nadzienie do ciasta wiśniowego i kilka innych rzeczy, które przygotujesz już dziś. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 45 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 15%, to danie nie jest takie super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Duńskie zwroty akcji na noc, Duński wiśniowy i Duński ser wiśniowy.
Instrukcje
W małej misce rozpuść drożdże w ciepłym mleku. W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier i sól.
Posiekaj masło, aż będzie kruche.
Dodać mieszaninę drożdży, śmietanę i żółtka; mieszaj, aż powstanie miękkie ciasto (ciasto będzie lepkie). Przechowywać w lodówce, pod przykryciem, przez noc.
Uderz ciasto. Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię; podzielić na cztery porcje.
Każdą porcję rozwałkuj na placek o wymiarach 18 x 4 cale. prostokąt; pocięty na 4x1-cal. paski.
Umieść dwa paski obok siebie; skręcić razem. Uformuj pierścień i zsuń końce razem.
Umieścić w odległości 2 cali od siebie na natłuszczonych blachach do pieczenia. Powtórz z pozostałymi paskami. Przykryj ręcznikami kuchennymi; odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 45 minut.
Rozgrzej piekarnik do 350°. Końcem rączki drewnianej łyżki wykonaj w środku każdego duńczyka wgłębienie o głębokości 1/2 cala. Napełnij każdą około 1 łyżką nadzienia do ciasta.
Piec 14-16 minut lub do momentu lekkiego zrumienienia.
Wyjmij z patelni na kratkę do ostygnięcia.
Na lukier w misce ubić cukier puder, masło, wanilię, sól i śmietankę w takiej ilości, aby uzyskać pożądaną konsystencję.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti doskonale komponuje się z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Louis Roederer Cristal Brut z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 299 dolarów za butelkę.
![Cristal Brut Louisa Roederera]()
Cristal Brut Louisa Roederera
Cristal, klejnot i tête de cuvée szampana Louisa Roederera, został stworzony w 1876 roku dla cara Rosji Aleksandra II. Pozostaje wierny swemu pochodzeniu, inspirowany elegancją i czystością. Cristal jest produkowany zgodnie z rygorystycznymi standardami winiarskimi, które wymagają rygorystycznej selekcji crus, roczników, winogron i wina. Cristal jest produkowany wyłącznie z najlepszych roczników crus, które mają gwarancję, że pochodzą z winnicy Louis Roederer. Wszystkie wyjątkowe cechy rocznika 2002 zostały dosłownie uchwycone w tym Cristal 2002, który jest hojny i bujny, ukazując idealną równowagę pomiędzy koncentracją i finezją, świeżością i winem, intensywnością i wyrafinowaniem. W trzech słowach: dumny, bogaty i luksusowy. Cristal 2002 jest jaskrawo żółty z jasnobursztynowymi refleksami i ma piękny mus z delikatnym kordonem trwałych i regularnych bąbelków. Nos jest intensywny i delikatny, odsłaniając czystą i dobrze wymieszaną mieszankę smaków miodu, kakao, lekko prażonych orzechów laskowych i kandyzowanych owoców cytrusowych. W ataku pikantna eksplozja dojrzałych owoców, wino ujawnia czerwone owoce, białą czekoladę, karmel i duńskie ciasto, typowe dla Cristala. Jego jedwabista, skoncentrowana konsystencja opiera się na intensywnej, mocnej i winnej strukturze, ale zachowuje wyrafinowanie. Podniebienie rozwija się, aby osiągnąć pyszne wrażenie dobrze wymieszanej harmonii smaków. Świeży finisz z nutą goryczy sprawia, że jest niemal chrupiące.