No-fuss hot cross buns
No-fuss hot cross buns może być tylko bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przepis, którego szukałeś. To Śniadanie ma 183 kalorie, 5G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 i kosztuje 27 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 8 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z BBC Good Food wymaga marcepanu, cukru granulowanego, rodzynek i przypraw. Jest idealny do Wielkanoc. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 76%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Hot Cross Buns, Hot Cross Buns, oraz Hot Cross Buns.
Instrukcje
Do dużej miski włóż mąkę i dodaj drożdże, rodzynki, wymieszaną przyprawę i 350 ml wody. Wymieszaj z miękkim ciastem, przykryj ręcznikiem do herbaty i pozostaw do wyrośnięcia na 3 godziny w temperaturze pokojowej, w którym to czasie ciasto się rozszerzy i stanie się gładsze. Jeśli chcesz zostawić go na dłużej, na przykład na noc, po prostu zostaw go w lodówce.
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Posmaruj 12-dziurkową puszkę muffinek. Podziel ciasto na 12 i uformuj każdą porcję w zgrabną kulkę na mące. Upuść każdą kulkę do otworu na muffinki.
Rozwałkuj marcepan i pokrój go w paski o szerokości 0,5 cm, aby uzyskać krzyżyki na bułki.
Cukier wymieszać z 2 łyżkami wody i pozostawić do rozpuszczenia. Gdy bułki są ugotowane, wyjmij je z piekarnika i ostrożnie połóż na nich krzyż z dwóch pasków marcepanu i włóż je z powrotem do piekarnika na 5 minut. Wyjmij bułki, posmaruj wodą z cukrem i pozostaw do ostygnięcia.