No-fuss hot cross buns

No-fuss hot cross buns
No-fuss hot cross buns może być tylko bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przepis, którego szukałeś. To Śniadanie ma 183 kalorie, 5G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 i kosztuje 27 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 8 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z BBC Good Food wymaga marcepanu, cukru granulowanego, rodzynek i przypraw. Jest idealny do Wielkanoc. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 76%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Hot Cross Buns, Hot Cross Buns, oraz Hot Cross Buns.

Instrukcje

1
Do dużej miski włóż mąkę i dodaj drożdże, rodzynki, wymieszaną przyprawę i 350 ml wody. Wymieszaj z miękkim ciastem, przykryj ręcznikiem do herbaty i pozostaw do wyrośnięcia na 3 godziny w temperaturze pokojowej, w którym to czasie ciasto się rozszerzy i stanie się gładsze. Jeśli chcesz zostawić go na dłużej, na przykład na noc, po prostu zostaw go w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszana PrzyprawaMieszana Przyprawa
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Posmaruj 12-dziurkową puszkę muffinek. Podziel ciasto na 12 i uformuj każdą porcję w zgrabną kulkę na mące. Upuść każdą kulkę do otworu na muffinki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
16 Uncji Płynu Syropu Czekoladowego Hershey's16 Uncji Płynu Syropu Czekoladowego Hershey's
4
Piec 20 min.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Rozwałkuj marcepan i pokrój go w paski o szerokości 0,5 cm, aby uzyskać krzyżyki na bułki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarcepanMarcepan
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
6
Cukier wymieszać z 2 łyżkami wody i pozostawić do rozpuszczenia. Gdy bułki są ugotowane, wyjmij je z piekarnika i ostrożnie połóż na nich krzyż z dwóch pasków marcepanu i włóż je z powrotem do piekarnika na 5 minut. Wyjmij bułki, posmaruj wodą z cukrem i pozostaw do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarcepanMarcepan
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 25 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia21
Magazyn