Niskotłuszczowe Muffinki Malinowo-Kukurydziane
Niskotłuszczowe muffinki Malinowo-kukurydziane mogą być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru porannego posiłku. Ten wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 72 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 352 kalorie, 8G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka nektaru morelowego, oleju z pestek winogron, maślanki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 50%, co jest solidne. Podobne przepisy to Niskotłuszczowe Kulki Energii Cynamonu, Obwarzanki Niskowęglowodanowe-Ciasto Z Mąki Kokosowej, oraz Muffiny Kukurydziane Z Dżemem Malinowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. Linia 12-cup muffin patelni z wkładkami papieru lub 6-calowe kwadraty pergaminu i mgła z natryskiem do gotowania. (Użyj papieru pergaminowego, jeśli chcesz bardziej wypukłe muffin; ciasto będzie trzymać się papieru, jak rośnie.)
Mąkę, mąkę kukurydzianą, 3/4 szklanki cukru, proszek do pieczenia i sól ubić w średniej misce. W innej misce ubić maślankę, nektar morelowy, olej z pestek winogron, ekstrakt waniliowy i skórkę pomarańczową do połączenia.
Ubij białka i pozostały 3/4 szklanki cukru w dużej misce z mikserem na średniej prędkości, aż sztywne szczyty tworzą, o 8 protokół.
Mieszankę maślanki ubić do suchych składników, aż się zwilży. Delikatnie złóż mieszaninę białka jaj, aż do prawie połączenia, a następnie złóż maliny; nie mieszaj.
Podziel ciasto między przygotowane kubki (miarka do lodów działa dobrze).
Piec, aż wykałaczka włożona do muffinki wyjdzie czysta, 30 do 35 minut.
Wyjąć muffinki z patelni i ostudzić na stelażu.