Niezbędne: Tacos wieprzowe w domu

Niezbędne: Tacos wieprzowe w domu
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc daj podstawowe: Tacos wieprzowe w domu. Na 2,18 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 51g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 668 kalorii. Udaj się do sklepu i odebrać mąkę tortille, papryka, ocet cydr, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć ocet cydr można śledzić to danie główne z Ciasto Z Octem jako deser. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 10 mówi, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Podstawowe: Tacos Rybne, Strona Główna Cured Lamb Belly Tacos, oraz Tacos z wieprzowiną w zielonym sosie (Tacos de cerdo en salsa verde) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
W dużym emaliowanym żeliwnym garnku lub holenderskim piekarniku, przynieś pomidory z puszki, paprykę, melasę sorgo i 6 łyżek octu, aby gotować na średnim ogniu. (Autorzy zalecają garnek 6-quart, ale z mojego doświadczenia wynika, że nie jest wystarczająco duży, aby pomieścić te składniki plus, później, wieprzowina. Używam holenderskiego piekarnika 9 1/2-quart, który jest trochę przestronny, ale działa dobrze. Podejrzewam, że 7 i pół kwarty byłoby idealne.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekana Zielona PaprykaPosiekana Zielona Papryka
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
SorgoSorgo
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
3
Ustaw stronę skóry wieprzowej na powierzchni roboczej. Użyj ostrego noża, aby przeciąć skórę z ramienia delikatnym ruchem piłowania, cofając się od punktu po przekątnej od końca nogi, gdzie skóra tworzy róg (możesz poprosić rzeźnika, aby to zrobił, aby zaoszczędzić czas). Pozostaw cienką warstwę tłuszczu na ramieniu. Doprawić wieprzowinę solą i czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
4
Wlać olej do 12-calowej patelni lub sauté patelni i podgrzać nad wysokim płomieniem. Gdy olej mieni się i po prostu zaczyna palić, umieścić wieprzowinę na patelni, obrane ze skóry strony w dół, i zapiekać, aż złoty kolor będzie brązowy, o 3 minut na stronie. Schab opuść, obraną ze skóry, do garnka z dodatkiem płynu do duszenia pomidorów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Dodaj pomidory śliwkowe i cebulę na patelni i gotować, obracając co kilka minut, aż skórki pomidora blister i czernieją i cebula jest karmelizowane ze wszystkich stron. Włożyć warzywa do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor śliwkowyPomidor śliwkowy
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Dodaj pozostałe 2 łyżki octu do patelni i wymieszać drewnianą łyżką, skrobanie się karmelizowaną wieprzowinę, pomidor, i kawałki cebuli od dołu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Polać wieprzowiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
8
Przykryć garnek, przełożyć do piekarnika i gotować przez 30 minut. Podlać wieprzowinę, a następnie zmniejszyć ogień do 149° i nadal gotować, fastrygowanie co 30 minut, aż wieprzowina będzie miękka, o 2 1/2 godziny. Dla wieprzowiny tak delikatne spada z kości-rodzaj nadaje się do kanapek z grilla lub tacos-gotować 1 godzinę dłużej w sumie 3 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
9
Wyjmij garnek z piekarnika i wieprzowinę z garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
10
Niech wieprzowina gotować na desce do krojenia. SOS doprawiamy do garnka melasą, octem, solą, pieprzem i wędzoną papryką do smaku (zazwyczaj smakuje mi całkiem nieźle bez dalszej przyprawy).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 8-uncjowe Pudełko Muszelek Cannelloni (12 Muszli), Namoczone W Ciepłej Wodzie Przez 2 Minuty1 8-uncjowe Pudełko Muszelek Cannelloni (12 Muszli), Namoczone W Ciepłej Wodzie Przez 2 Minuty
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
11
Gdy wieprzowina jest wystarczająco chłodna, aby poradzić sobie, pociągnij ją na strzępy. Nie będę cię okłamywał - to jest dość obrzydliwe, bo mięśnie w ramieniu są bardzo przegubowe i, No cóż, mięśniowe. ale nie można uciec od tego, że jesz tu zwierzę, więc napij się piwa i bierz się do roboty. Schładzoną wieprzowinę przechowywać na noc w pojemniku z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina CiągniętaWieprzowina Ciągnięta
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
12
Gdy przyjdzie czas, aby podawać tacos, podgrzej wieprzowinę delikatnie w sosie na górze pieca. Kolendrę posiekać i pokroić cebulę bardzo cienką. Ciepłe tortille mąki (robię to na patelni, indywidualnie, ale robi się to naprawdę męczące z tak wielu tortillas - jakieś świetne pomysły tam o tym, jak ogrzać kilka tortillas na raz i nadal mają one smak i czuć się dobrze?)
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
13
Pozwól swoim gościom zbudować własne tacos, dodając tyle kolendry i cebuli, ile chcą. Bracia Lee zalecają stosowanie 1/4 szklanki wieprzowiny i sosu na taco.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Stoltz Organic Pinot Noir z 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Stoltz Organic Pinot Noir
Stoltz Organic Pinot Noir
Ten Pinot dobrze prezentuje się z głębokim bogatym kolorem i kwiatowym aromatem dla organicznego wąwozu Columbia Pinot noir. Wszystko jest po to, aby to wino powitało lata starzenia się lub było pijane na miejscu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia40
Magazyn