Niespodzianka w postaci gofrów czekoladowo-jagodowych
Potrzebujesz bezglutenowego deseru ? Czekoladowo-jagodowy deser lodowy niespodzianka może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 363 kalorie , 5 g białka i 9 g tłuszczu . Za 1,49 USD za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest przeznaczony dla 1 osoby. Ten przepis lubią 2 smakosze i kucharze. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 35 minut . Ten przepis z Foodnetwork wymaga lodów czekoladowych, standardowej miski na wafle, truskawek i malin. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 49% , co jest dobrym wynikiem. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również: Choco Coco Loco Empanada Dessert , Choco-Banana Bread Bites i Creamy Choco-Pumpkin Bars .
Instrukcje
Włóż zamrożone truskawki do miski nadającej się do mikrofalówki i podgrzewaj w mikrofalówce, aż się rozmrożą, około 25 sekund. Nie odsączaj nadmiaru płynu. Odstaw.
Wlej 1 1/2 łyżki syropu czekoladowego do miski na gofry, przechylając ją z boku na bok, aby syrop pokrył jak najwięcej wnętrza (również boki!). Zamroź na 30 minut lub do momentu, aż syrop stężeje.
Do miski z truskawkami dodaj konfiturę i rozgnieć widelcem, aż powstanie gęsty sos truskawkowy.
Wyjmij miskę z goframi z zamrażarki i umieść w naczyniu. Nałóż lody do miski z goframi. Na wierzchu polej sosem truskawkowym i 1/2 łyżki syropu czekoladowego, a następnie wykończ całość malinami i bitą śmietaną. Smacznego!