Niemieckie Grzane Wino (Glühwein)
Niemieckie grzane wino (Glühwein) wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten napój ma 170 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 16. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka gaznicy, wody, wina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest przyniesiony przez Chow. Jest to niedrogie przepis dla fanów europejskiej kuchni. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 10%, co nie jest zbyt wspaniałe. Podobne przepisy to Niemieckie Grzane Wino (Glühwein), Glühwein (Grzane Wino), oraz Grzane wino - nie mylić z winem pleśniowym.
Instrukcje
Używając obieraczki do warzyw, usuń skórkę z cytryn i pomarańczy w szerokie paski, unikając białego pestki; umieść skórkę w dużym rondlu. Sok z cytryn i pomarańczy i dodać sok do patelni.
Goździki i kardamon ułożyć w małym kawałku gazówki, zawiązać szczelnie sznurkiem rzeźniczym, a do rondla dodać pęczek.
Dodać cukier, wodę i laski cynamonu, umieścić patelnię na dużym ogniu i doprowadzić do duszenia, mieszając, aby rozpuścić cukier. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i nadal gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina zostanie zmniejszona o około jedną trzecią, około 20 minut.
Dodaj czerwone Wino i brandy, wymieszaj, aby połączyć ,i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu (nie pozwól mu się zagotować).
Zdjąć z ognia i usunąć i wyrzucić wiązkę przypraw przed podaniem.