Niemiecka sałatka z makaronem

Zapomnij o jedzeniu na mieście lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na europejskie jedzenie. Spróbuj zrobić w domu niemiecką sałatkę z makaronem. Ten przepis pozwala na przygotowanie 4 porcji, każda o wartości 172 kalorii , 5 g białka i 8 g tłuszczu . Za 56 centów za porcję przepis ten pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Mieszanka pasków boczku, szerokich makaronów jajecznych, octu jabłkowego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną . Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 25 minut . Niewielu osobom ten przystawkę naprawdę przypadł do gustu. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 32% , co nie jest tak super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak Ostro-kwaśna zupa z makaronem , Naleśniki bananowe z Nutellą w stylu niemieckim i Frikadellen Niemieckie kotlety mięsne .
Instrukcje
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie na dużej patelni usmaż boczek na średnim ogniu, aż będzie chrupiący. Za pomocą łyżki cedzakowej wyjmij go na ręczniki papierowe; odcedź, zachowując 1 łyżkę tłuszczu.
Podsmaż cebulę w odłożonym tłuszczu, aż zmięknie. Dodaj cukier, mąkę, sól i musztardę; dodaj wodę i ocet, aż się połączą. Doprowadź do wrzenia. Gotuj i mieszaj przez 1-2 minuty lub do momentu zgęstnienia i powstania bąbelków.
Wypłucz i odcedź makaron; dodaj do patelni. Wymieszaj z selerem i pietruszką; podgrzej.
Przełożyć do miski i posypać pozostałym boczkiem.