Niedzielny Brunch: Nadziewane rumem pieczone jabłka z kruszonką owsianą
Niedzielny Brunch: Nadziewane rumem pieczone jabłka z kruszonką owsianą to Wegetariańskie deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 581 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Ten przepis jest lubiany przez 168 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, masło, płatki owsiane i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Niedzielny Brunch: ropuchy zawinięte w boczek w dziurze wypełnionej Pora, Niedzielny Brunch: Pieczone jajka ze szpinakiem, oraz Niedzielny Brunch: Jajka Zapiekane Szpinakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375°. Obierz 1/3 każdego jabłka. Używając melona baller, usuń rdzeń i nasiona każdego jabłka. Dżem morelowy i rum podzielić między każde jabłko, wlewając równe ilości w wydrążonym rdzeniu. Za pomocą palców rozgnieść masło, owies, mąkę i brązowy cukier do pasty i podzielić na cztery równe kulki. Ostrożnie, aby nie wylać rumu ani dżemu, na wierzch każdego jabłka wcisnąć mieszankę owsiano-maślaną.
Umieścić na blasze do pieczenia i gotować, aż kruszonka jest chrupiące i jabłka są miękkie, o 30 protokół.
Podawać na gorąco i posypane bitą śmietaną.