New Mexico Green Chile Śniadanie Burritos
Nowy Meksyk Zielony Chile śniadanie Burritos może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 872 kalorii, 36g białka, oraz 55 g tłuszczu. Na 2,16 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Ten przepis jest lubiany przez 192 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz ziemniaki, cebulę, sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 87%. Podobne przepisy to Zielone Chile Śniadanie Burritos, Duszone Zielone Chile Śniadanie Burritos, oraz Ham, Egg & Green Chile Domowe Mrożone Śniadanie Burritos.
Instrukcje
Zmielone ziemniaki umieść w misce, zalej wodą i odstaw na bok. Doprowadzić cebulę, czosnek, zielone chili, i rosół z kurczaka do wrzenia w rondlu na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje; wyłączyć ogień.
W międzyczasie umieść paski boczku na papierowych ręcznikach na talerzu bezpiecznym w kuchence mikrofalowej i gotuj na wysokim poziomie, aż będą ostre, około 1 minuty na pasek; odstawić.
Rozgrzać olej roślinny na średnim ogniu na dużej patelni.
Odcedzić ziemniaki i dodać do patelni. Łyżka gorącego oleju na ziemniaki; posypać cebulą w proszku, sól, i pieprz. Odwróć ziemniaki od czasu do czasu, ale pozwól im smażyć, aż utworzą się chrupiące kawałki i ziemniaki są gotowane przez, o 15 protokół.
Umieść tortille między dwoma wilgotnymi ręcznikami papierowymi. Kuchenka mikrofalowa na wysoki do ciepła, około 30 sekund.
Spray oddzielną patelnię z masłem o Smaku gotowania sprayu i gotować jajka na średnim ogniu, ubijając je w sposób ciągły, aż jaja są całkowicie ustawione; wyłączyć ogień.
Połóż tortillę płasko przed sobą.
Umieść ziemniaki, jajecznicę i pasek boczku na dolnej trzeciej, pozostawiając około cala miejsca od dołu i około 1-1/2 cali po lewej i prawej stronie, aby złożyć burrito. Łyżka na trochę zielonego sosu chile, i posypać serem Cheddar.
Złóż lewą i prawą krawędź do środka około 1-1 / 2 do 2 cali. Weź dolną krawędź z farszem najbliżej siebie i podnieś ją, przeciągając ją nad nadzieniem, utrzymując boki na miejscu, aż ta krawędź dotknie tortilli około 7/8 drogi do górnej krawędzi. Sprawdź, czy boki są nadal dobrze schowane. Jeśli nie są, przesuń je trochę teraz, gdy masz pokryte nadzienie. Zakończ, chowając dolną klapkę, którą naciągnąłeś na nadzienie pod nadzieniem, aby je uszczelnić, a następnie kontynuuj zwijanie burrito do górnej krawędzi, tworząc ciasny cylinder.
Niech reszta szew stronie w dół, i pozostanie miły i ciasny. Powtórzyć z pozostałymi składnikami.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. The Willamette Valley Vineyards Whole Cluster rosé of Pinot Noir z oceną 4.5 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir]()
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.