New England Apple Cheddar Galette

New England Apple Cheddar Galette
New England Apple Cheddar Galette jest lacto ovo vegetarian przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 376 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 84 centów za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka mąki uniwersalnej, gotowanie jabłek, natychmiastowa tapioka) i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ta partytura jest do poprawy. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Apple Cheddar Galette, Ziemniaczana Galette z Cheddar Crust, oraz Galette z kurczaka z serem Cheddar-tymianek.

Instrukcje

1
Wyrobić ciasto
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z CiastaCiasto Z Ciasta
2
Masło pokroić w kostkę. W dużej misce ubić razem mąkę, sól i cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Na mąkę posypać kostkami masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
4
Użyj czystych rąk, aby zgnieść mąkę i masło razem, rozbijając masło na mniejsze kawałki, aż mieszanina przypomina raczej Kudłaty Gruboziarnisty posiłek z kilkoma kawałkami masła wielkości grochu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
5
Dodać śmietanę i kilka łyżek drobno startego ostrego sera cheddar i mieszać widelcem, aż włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostry Ser CheddarOstry Ser Cheddar
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
6
Zbierz mieszaninę rękami i uformuj piłkę. Uformuj piłkę w dysk.
7
Posypać odrobiną mąki, zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez co najmniej 30 minut i do dnia do przodu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
8
Przygotuj galette
9
Obierz, rdzeń, ćwiartki jabłek, umieść w wodzie z sokiem z cytryny: Rozgrzej piekarnik do 205°C (400 ° f). Przygotuj dużą miskę do połowy wypełnioną wodą. Wyciśnij do niego sok z połowy cytryny (i włóż wyciśniętą cytrynę, jeśli chcesz). Obieraj, ćwiartuj i rdzeń jabłka i umieść w zakwaszonej wodzie podczas pracy, aby jabłka nie odbarwiały się.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
1
Usuń ćwiartki jabłka z wody. Pokrój każdą ćwiartkę jabłka na 4 lub 5 plastrów, wzdłuż, około 1/4 cala do 3/8 cala grubości w najszerszym końcu. Włożyć plasterki jabłka do zakwaszonej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
2
Odcedzić plastry jabłka, posypać syropem klonowym, cynamonem, tapioką, skórką: 
Składniki, których będziesz potrzebować
Minute TapiocaMinute Tapioca
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
3
Odcedzić plasterki jabłka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
4
Umieść plasterki jabłka z powrotem w pustej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Posypać syropem klonowym i cynamonem i delikatnie wrzucić tak, że plasterki jabłka są lekko pokryte obu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
6
Dodaj minutową tapiokę i skórkę z cytryny. Delikatnie rzuć jeszcze raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Minute TapiocaMinute Tapioca
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
7
Rozwałkować ciasto, przenieść na wyłożoną blachę do pieczenia: na czystej, lekko posypanej mąką, płaskiej powierzchni, umieścić krążek ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
8
Rozwałkuj wałkiem do ciasta na równą grubość i około 14 cali szerokości. Delikatnie przesuń rozwałkowane ciasto na wyłożoną pergaminem blachę do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z CiastaCiasto Z Ciasta
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
9
Ułóż plasterki jabłek na cieście: zaczynając od 2 cali od obwodu okrągłego ciasta, ułóż plasterki jabłek obok siebie, w okrągły wzór, wypełniając okrąg. W porządku, jeśli niektóre plasterki jabłka trochę się pokrywają.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
10
Posypać serem, brzegi złożyć w plisy: 
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
11
Wierzch jabłek posypać startym serem cheddar. Delikatnie złożyć ciasto na plasterki jabłka, tworząc plisy z ciasta co kilka centymetrów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobniony Ser CheddarRozdrobniony Ser Cheddar
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
1
Umieść jajko w małej misce z łyżeczką wody, ubijaj widelcem lub trzepaczką, aż będzie gładkie. Użyj szczotki do ciasta, aby umyć jajko na odsłoniętej granicy ciasta (nie kładź na jabłka, tylko ciasto). 
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Posypać umytą skórkę jajka gruboziarnistym cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Gruby żółty I BiałyCukier Gruby żółty I Biały
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
1
Piec przez 10 do 15 minut (aż zacznie brązowieć) w temperaturze 205°C (400°f). Następnie obniżyć temperaturę do 191° (190°C) i piec przez 15 do 20 minut więcej, aż jabłka są gotowane przez i skórka jest ładnie rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Ostudzić, aż lekko ogrzeje się przed podaniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn