New England Apple Cheddar Galette jest lacto ovo vegetarian przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 376 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 84 centów za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka mąki uniwersalnej, gotowanie jabłek, natychmiastowa tapioka) i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ta partytura jest do poprawy. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Apple Cheddar Galette, Ziemniaczana Galette z Cheddar Crust, oraz Galette z kurczaka z serem Cheddar-tymianek.
Instrukcje
1
Wyrobić ciasto
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z Ciasta
2
Masło pokroić w kostkę. W dużej misce ubić razem mąkę, sól i cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Truskawki Na Stopę
Cukierki Ratujące życie
2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Winegret Z Wermutu
3
Na mąkę posypać kostkami masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Truskawki Na Stopę
Cukierki Ratujące życie
4
Użyj czystych rąk, aby zgnieść mąkę i masło razem, rozbijając masło na mniejsze kawałki, aż mieszanina przypomina raczej Kudłaty Gruboziarnisty posiłek z kilkoma kawałkami masła wielkości grochu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Truskawki Na Stopę
Cukierki Ratujące życie
5
Dodać śmietanę i kilka łyżek drobno startego ostrego sera cheddar i mieszać widelcem, aż włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostry Ser Cheddar
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
6
Zbierz mieszaninę rękami i uformuj piłkę. Uformuj piłkę w dysk.
7
Posypać odrobiną mąki, zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez co najmniej 30 minut i do dnia do przodu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Ratujące życie
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
8
Przygotuj galette
9
Obierz, rdzeń, ćwiartki jabłek, umieść w wodzie z sokiem z cytryny: Rozgrzej piekarnik do 205°C (400 ° f). Przygotuj dużą miskę do połowy wypełnioną wodą. Wyciśnij do niego sok z połowy cytryny (i włóż wyciśniętą cytrynę, jeśli chcesz). Obieraj, ćwiartuj i rdzeń jabłka i umieść w zakwaszonej wodzie podczas pracy, aby jabłka nie odbarwiały się.
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z Wermutu
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
1
Usuń ćwiartki jabłka z wody. Pokrój każdą ćwiartkę jabłka na 4 lub 5 plastrów, wzdłuż, około 1/4 cala do 3/8 cala grubości w najszerszym końcu. Włożyć plasterki jabłka do zakwaszonej wody.
Dodaj minutową tapiokę i skórkę z cytryny. Delikatnie rzuć jeszcze raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Minute Tapioca
Srebrne Nonpareile
7
Rozwałkować ciasto, przenieść na wyłożoną blachę do pieczenia: na czystej, lekko posypanej mąką, płaskiej powierzchni, umieścić krążek ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers
10 Białych Bułek Obiadowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
8
Rozwałkuj wałkiem do ciasta na równą grubość i około 14 cali szerokości. Delikatnie przesuń rozwałkowane ciasto na wyłożoną pergaminem blachę do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z Ciasta
10 Białych Bułek Obiadowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
9
Ułóż plasterki jabłek na cieście: zaczynając od 2 cali od obwodu okrągłego ciasta, ułóż plasterki jabłek obok siebie, w okrągły wzór, wypełniając okrąg. W porządku, jeśli niektóre plasterki jabłka trochę się pokrywają.
Umieść jajko w małej misce z łyżeczką wody, ubijaj widelcem lub trzepaczką, aż będzie gładkie. Użyj szczotki do ciasta, aby umyć jajko na odsłoniętej granicy ciasta (nie kładź na jabłka, tylko ciasto).
Piec przez 10 do 15 minut (aż zacznie brązowieć) w temperaturze 205°C (400°f). Następnie obniżyć temperaturę do 191° (190°C) i piec przez 15 do 20 minut więcej, aż jabłka są gotowane przez i skórka jest ładnie rumiane.