Navratan Korma wymaga ok. 35 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 422 kalorie, 11g białka, oraz 30 g tłuszczu. Na 1,85 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Niewiele osób lubiło to indyjskie danie. Mieszanka ziemniaków, paneer, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%, co jest solidne. Spróbuj navratan korma, jak zrobić navratan korma, Korma warzywna, jak zrobić Korma warzywna, oraz paneer korma, jak zrobić mughlai shahi paneer Korma dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać 1 łyżkę oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Umieścić mieszane orzechy na patelni, gotować i mieszać aż złoty kolor, i odstawić. Cebulę wymieszać na patelni, i gotować do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy Mieszane
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Wymieszać z pastą czosnkową i pastą imbirową i gotować 1 minutę. Wymieszać w sosie pomidorowym, pieprz cayenne, kurkuma, kolendra, i garam masala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Cayenne
Garam Masala
Pasta Czosnkowa
Pasta Imbirowa
Sos Pomidorowy
Kolendra
Kurkuma
4
Wlać wodę i wymieszać z rodzynkami, marchewką, zieloną papryką, fasolą, groszkiem i ziemniakami. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować 20 minut, aż ziemniaki będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony Pieprz
Ziemniak
Marchew
Rodzynki
Fasola
Woda
Groch
5
Rozgrzać pozostały olej w oddzielnej patelni na średnim ogniu, i gotować paneer po obu stronach, aż złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Paneer
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
7
Umieść w misce z wystarczającą ilością gorącej wody, aby przykryć na około 2 protokół do zmiękczenia, a następnie wymieszać na patelni z warzywami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Cukierki Peachie-o
8
Wymieszać mleko i śmietanę na patelni z warzywami i paneer. Doprowadzić do wrzenia i kontynuować gotowanie 2 do 3 minut. Doprawić solą do smaku.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Pratsch Organic Gruner Veltliner. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.