Napoleony Truskawkowo-Jagodowe
Need a wegetariańska przystawka? Napole truskawkowo-borówkowe mogą być super przepisem do wypróbowania. Na 2,25 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 442 kalorie. Ten przepis służy 12. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, kosze jagód, cukier puder i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Truskawkowe Napoleony, Easy Truskawkowe Napoleony, oraz Ricotta-Truskawkowe Napoleony dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Linia 2 duże blachy do pieczenia z pergaminem.
Umieścić 1 arkusz phyllo na powierzchni roboczej (przykryć pozostałą phyllo folią, a następnie wilgotnym ręcznikiem kuchennym).
Posmarować blachą z roztopionym masłem i posypać 1/2 łyżeczki cukru. Wierzch z drugim arkuszem phyllo.
Posmarować roztopionym masłem i posypać 1/2 łyżeczki cukru. Powtórzyć z 2 arkusze filo więcej, szczotkowanie każdy z roztopionym masłem i posypanie każdy z 1/2 łyżeczki cukru.
Pokrój stos phyllo na pół wzdłuż; pokrój poprzecznie na trzecie, tworząc sześć kwadratów 4 1/4 cala.
Przenieść kwadraty do 1 przygotowanej blachy do pieczenia, rozstaw równomiernie od siebie. Powtórz z 4 więcej arkuszy phyllo, aby utworzyć 6 więcej kwadratów; przenieść do drugiego arkusza do pieczenia, rozstaw równomiernie od siebie.
Piec do jasnego złota, około 7 minut. Używając szpatułki, przenieś stosy phyllo do stojaka i całkowicie ostudź. Powtórz z pozostałymi arkuszami phyllo, masłem i cukrem, aby uzyskać łącznie 36 kwadratów. (Filo kwadraty mogą być wykonane do 2 dni wcześniej. Przechowywać pomiędzy warstwami woskowanego papieru w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej.)
Przynieś ocet i 4 łyżeczki cukru, aby zagotować w małym rondlu na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż syropy i zredukowane do 1/4 Puchar, o 25 protokół. Przechowywać w lodówce, aż ostygnie, około 1 godziny. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Ubij mascarpone, śmietanę, ekstrakt waniliowy i pozostałą 1/2 szklanki cukru w dużej misce do uzyskania sztywnych szczytów. (Nadzienie Mascarpone można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Odstawić 1/4 truskawek i jagód do dekoracji.
Umieścić 12 kwadratów phyllo na powierzchni roboczej.
Rozprowadzić po 1 łyżce nadzienia mascarpone. Przykryć pozostałymi pokrojonymi truskawkami.
Rozprowadzić 1 łyżkę nadzienia na truskawkach.
Umieść kolejne 12 kwadratów filo na szczycie wypełniając rogami lekko skośnymi do dolnego kwadratu.
Rozłóż każdy kwadrat z 1 łyżką nadzienia. Przykryć pozostałymi jagodami.
Rozłóż 1 łyżkę nadzienia na jagody. Top z finalnymi 12 kwadratami o rogach lekko skośnych do kwadratu środkowego. (Może być wykonany 3 godziny wcześniej.
Ułożyć napoleony na 2 dużych blachach do pieczenia. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Łyżka do napełniania na szczycie każdego Napoleona.
Dekoruj plastrami słomy i jagód. Posypać cukrem pudrem.
Umieść 1 Napoleona na środku każdego talerza.
Mżawka redukcja balsamiczna wokół krawędzi płyt.
* Włoski serek śmietankowy, dostępny na włoskich rynkach i w wielu supermarketach.