Napole truskawkowo-rabarbarowe z lodami Creme Fraiche
Truskawkowo-rabarbarowe Napoleony z lodami Creme Fraiche mogą być tylko dodatkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.96 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 1234 kalorii, 13g białka, oraz 51 g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 25 minut. Udaj się do sklepu i odebrać cukier, creme fraiche, sok z cytryny, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ciastka o zapachu rabarbarowo-truskawkowo-waniliowym z imbirowym kremem Fraiche, Truskawkowy budyń chlebowy z Creme Fraîche bitą śmietaną, oraz Tosty francuskie z kompot Rabarbarowo-Mango i Creme Fraiche dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia.
Rozłóż arkusz ciasta na powierzchni roboczej. Jeśli ciasto trochę się klei, odkurz mąką.
Rozwałkuj ciasto na około 10-calowy kwadrat.
Wytnij kwadrat na 4 (5-calowe) kwadraty, a następnie przeciąć je na pół po przekątnej, aby utworzyć 8 trójkątów. Równomiernie posypać wszystkie trójkąty 2 łyżkami cukru.
Na blasze do pieczenia umieść Trójkąty z boku cukru. Pop w piekarniku i piec, aż ładnie dmuchane i złoty kolor, o 25 protokół.
Ochłoń. Pokroić na pół poziomo (do tego zadania najlepszy jest ząbkowany nóż).
Połów trójkąta na talerzu.
Rozłóż nadzienie truskawkowo-rabarbarowe na wierzchu, ułóż kolejny Trójkąt połówkowy i więcej nadzienia na wierzchu i powtórz, aby w sumie 4 warstwy.
Posypać cukrem pudrem i podawać z większą ilością sosu na boku. Do tego łyżka lodów Creme Fraiche.
Natychmiast podawaj napoleonom.
Cukier i skrobię kukurydzianą ubić w małej misce, upewniając się, że nie ma grudek.
Do rondla dodaj rabarbar, mieszankę cukier-skrobia kukurydziana, skórkę pomarańczową i sok oraz połowę truskawek. Dobrze wymieszaj.
Niech ta mieszanka siedzieć około 15 minut od ciepła, więc macerates (staje się ładne i soczyste). Następnie umieścić patelnię na średnim ogniu i niech gotować, aż rabarbar jest miękki, ale nadal utrzymuje swój kształt, dając mu mieszać od czasu do czasu, o 7 protokół.
Pozostaw do ostygnięcia przez około 15 minut, a następnie wymieszaj resztę truskawek.
Wlać mleko do dużej miski, dodać 2 łyżki soku z cytryny i odstawić na kilka minut.
Dodać creme fraiche, Pozostałe 1/3 szklanki soku z cytryny i cukier. Dać mu trzepaczką, aż dokładnie połączone.
Wlej do maszyny do lodów i ubijaj zgodnie z instrukcjami producenta, a następnie włóż do zamrażarki, aż będzie jędrna.