Naleśniki z sosem karmelowym i zapiekanymi orzechami pekan
Naleśniki z sosem karmelowym i prażonymi orzechami pekan to Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Na 93 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 233 kalorie, 5G białka, oraz 17g tłuszczu. Najlepiej sprawdza się jako poranny posiłek i odbywa się w ok. 45 minut. Kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Ten przepis jest lubiany przez 15 smakoszy i kucharzy. Mieszanka koniaku, dodatkowe masło, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 34%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Naleśniki z sosem karmelowym i zapiekanymi orzechami pekan, Old Fashion Pudding ryżowy z solonym karmelem i prażonymi orzechami pekan, oraz Naleśniki z sosem karmelowym.
Instrukcje
Połącz pierwsze 6 składników w blenderze i zmiksuj na gładką masę.
Odstawić na 1 godzinę w temperaturze pokojowej. Przed użyciem ponownie zmiksować.
Szczotka 8-do 9-calowej średnicy nonstick patelni lekko z roztopionym masłem.
Podgrzać na średnim i wysokim ogniu.
Wlać skąpe 1/4 cupful ciasto na patelni, przechylając, aby umożliwić ciasto płaszcz dno patelni. Gotować, aż krepa będzie złoty na dnie, o 1 minutę. Obróć crepe nad i gotować, aż brązowy na dnie, o 45 sekund.
Przenieść na ręcznik papierowy. Powtórz z pozostałym cieście, tworząc około 24 naleśniki i układając naleśniki między ręcznikami papierowymi. Super.
Połącz cajeta, mleko i masło w ciężkim średnim rondlu. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować na wolnym ogniu, aż sos zmniejszy się do 2 3/4 filiżanki, o 5 protokół.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z koniakiem.
Umieść 1 krepę na powierzchni roboczej.
Posypać 1 łyżką posiekanych orzechów pekan. Złóż krepę na pół nad nadzieniem, a następnie ponownie na pół, tworząc trójkąt. Powtórz z pozostałymi naleśnikami, sosem i orzechami pekan. Ułóż naleśniki w dwóch szklanych naczyniach do pieczenia o wymiarach 13x9x2 cali. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć i schłodzić naleśniki i pozostały sos osobno. Przewijać SOS tylko do wylewania przed kontynuowaniem.)
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Pozostałą część sosu polać naleśnikami.
Piec do ogrzania przez, o 15 protokół.
Posypać pozostałymi orzechami pekan i podawać.