Naleśniki Z Maślanką Cakey
Naleśniki z maślanką Cakey to Wegetariańskie poranny posiłek. Na 3,51 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 728 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 7 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, maślankę, jagody i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 23 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Najbardziej puszyste naleśniki maślane z sosem maślanym, Najlepsze Naleśniki Maślane, oraz Najlepsze Naleśniki Maślane.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W średniej misce ubij wszystkie składniki z wyjątkiem 2 łyżek masła, aż równomiernie połączą się i dokładnie zwilżą (pozostaną małe grudki). Odstawić mieszaninę na bok, aby odpocząć podczas podgrzewania patelni lub przykryć i przechowywać w lodówce, aby odpocząć do 12 godzin przed użyciem. (Jeśli ciasto spocznie, przed użyciem krótko wymieszać.)
Podgrzać dużą przyprawioną patelnię żeliwną, patelnię lub patelnię na średnim ogniu. Aby sprawdzić, czy patelnia jest odpowiednio nagrzana, posyp kilka kropli wody na patelnię lub patelnię, a woda "zatańczy" przed odparowaniem.
Rozpuścić 1 łyżkę masła na patelni. Gdy pieni się, Chochla 1/4 szklanki ciasta dla każdego naleśnika i gotować, aż bąbelki pokrywają górę, o 3 protokół. Flip i gotować, aż złoty kolor, kolejny 1 minutę. Powtórz z pozostałym ciasto.
Podawać natychmiast posypane jagodowym syropem klonowym.
Połącz 1 1/2 szklanki jagód i syropu w małym rondlu na średnim ogniu. Gotować, aż jagody lekko zmiękną, około 2 minut, a następnie rozgnieść za pomocą tylnej łyżki. Gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina spieni się trochę, o 1 do 2 minut więcej.
Wyjąć z ognia, odcedzić, aby usunąć jagody, wymieszać pozostałe 1 1/2 szklanki jagód i użyć do naleśników, gofrów lub tostów francuskich.