Naleśniki z kurczakiem i boczniakiem
Naleśniki z kurczakiem i boczniakami mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 225 kalorii, 11g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 3,44 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz jajko, czapki z boczniaków, białko jaja i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 53%, co jest solidne. Spróbuj Naleśniki z kurczakiem, szpinakiem i grzybami, Kremowe Naleśniki Z Kurczakiem I Grzybami, oraz Smażone Boczniaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować naleśniki, lekko łyżkę 3/4 szklanki mąki do suchych miarek i wyrównać nożem.
Mąkę i 1/8 łyżeczki soli wymieszać w misce.
Dodaj mleko, jajko i białko jaja, mieszając trzepaczką, aż będzie prawie gładkie. Przykryć ciasto; schłodzić 1 godzinę.
Umieść 8-calową patelnię z krepy lub nieprzywierającą patelnię pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu do gorąca.
Wlać skąpe ciasto 1/4 szklanki do patelni; szybko przechylić patelnię we wszystkich kierunkach, więc ciasto pokrywa patelnię cienką warstwą. Gotować około 1 minuty.
Ostrożnie podnieś krawędź krepy szpatułką, aby sprawdzić doneness. Krepa jest gotowa do obrócenia, gdy można ją poluzować z patelni, a spód jest lekko rumiany. Obróć crepe over; gotować 30 sekund z drugiej strony.
Kładziemy krepę na ręczniku; chłodno. Powtórz procedurę z pozostałym cieście. Ułóż naleśniki między pojedynczymi warstwami papieru woskowego lub ręczników papierowych, aby zapobiec przyklejeniu.
Aby przygotować nadzienie, roztopić masło na dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj szalotki, i saute przez 3 protokół.
Dodać grzyby, tymianek, i czosnek; saute 5 protokół.
Mieszankę grzybową posypać 3 łyżkami mąki; gotować 1 minutę. Stopniowo wymieszać bulion, sherry, 1/4 łyżeczki soli i pieprzu. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia; zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu do grubości (o 2 protokół).
Usuń z ognia i rezerwy 1/2 Puchar mieszaniny grzybów. Kurczaka wymieszać z pozostałą mieszanką grzybową.
Łyżka około 1/3 szklanki mieszanki kurczaka na środku każdej krepy. Przynieś 2 przeciwległe strony do środka; złóż wypełnienie.
Umieść wypełnione naleśniki, szew boki w dół, w naczyniu do pieczenia 13 x 9 cali pokrytym natryskiem do gotowania. Łyżkę pozostałej 1/2 szklanki mieszanki grzybowej na naleśnikach i posypać serem.
Piec w 350 przez 15 minut lub do całkowitego ogrzania.