Naleśniki słodko-ziemniaczane z masłem miodowo-cynamonowym
Naleśniki słodko-ziemniaczane z masłem miodowo-cynamonowym to Wegetariańskie poranny posiłek. Jedna porcja zawiera 246 kalorii, 5G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 47 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz maślankę, miód, zmielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Placki ziemniaczane z masłem pomarańczowo-miodowym, Batat & Butternut Squash z miodowym masłem cynamonowym, oraz Słodkie ziemniaki Mini bochenki z pomarańczowym cynamonem masło miodowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubij razem masło, miód i cynamon, aż będzie gładka.
Przenieść do lodówki, aż będzie gotowa do użycia.
W dużej misce ubij razem jajka, maślankę i olej. Wymieszać w mieszance naleśników i gałki muszkatołowej, aż tylko połączone. Wchodzisz w słodkie ziemniaki. Jeśli ciasto wydaje się zbyt gęste, dodaj więcej maślanki, aż osiągnie pożądaną konsystencję (powinna być gęsta, ale nadal wylewana).
Umieść dużą, nasmarowaną patelnię lub patelnię na średnim ogniu. Pracując partiami, łyżka ciasto na nim i gotować, aż powierzchnia naleśnika jest pokryta pęcherzykami, 2 do 3 minut. Flip i gotować z drugiej strony, aż złoty, 1 do 2 protokół więcej.
Podawać, polane miodowo-cynamonowym masłem i odrobiną syropu klonowego.