Naleśniki słodko-ziemniaczane z kawiorem
Naleśniki słodko-ziemniaczane z kawiorem może być dobrym przepisem, aby rozwinąć swoje pudełko przepis na poranny posiłek. Ten przepis służy 48. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 40 kalorii. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz śmietanę, zieloną cebulę, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 45%, co jest solidne. Podobne przepisy to Naleśniki słodko-ziemniaczane z kawiorem, Placki Ziemniaczane Z Kawiorem, oraz Placki ziemniaczane z wędzonym łososiem, kawiorem i śmietaną koperkową.
Instrukcje
Gotować słodkie ziemniaki w dużym garnku z wrzącej osolonej wody, aż po prostu miękkie, ale nadal twarde, o 15 protokół.
Odcedzić i przechowywać w lodówce, aż ostygnie, co najmniej 2 godziny. (Można zrobić 1 dzień wcześniej; przechowywać w lodówce.)
Linia duża blacha do pieczenia z pergaminem. Ziemniaki obrać i grubo zetrzeć na tarce w dużej misce. Wymieszać z zieloną cebulą.
W małej misce ubić jajka, mąkę, sól i pieprz. Delikatnie wymieszać z mieszaniną ziemniaków. Uformować mieszaninę na 48 kulek wielkości orzecha włoskiego; przenieść na przygotowaną blachę do pieczenia. (Może być wykonany 6 godzin wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Podgrzać 3 łyżki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Umieść 8 kulek ziemniaczanych na patelni, naciskając każdy delikatnie szpatułką, aby spłaszczyć do 1 1/2-cala średnicy. Gotować, aż naleśniki są bogate złoty brąz, o 2 protokół na stronie.
Przełożyć na ręczniki papierowe do osuszenia. Powtórz z pozostałymi kulkami ziemniaczanymi, dodając więcej oleju do patelni, jeśli to konieczne.
Przenieś naleśniki na talerz. Na wierzchu po 1 łyżeczce kwaśnej śmietany i 1/4 łyżeczki kawioru.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.