Naleśniki owsiane z syropem bananowo-orzechowym
Naleśniki owsiane z syropem bananowo-orzechowym to bezglutenowe i wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis służy 3 i kosztuje $3.52 za porcję. Jedna porcja zawiera 674 kalorii, 11g białka, oraz 21 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać banany, mleko, masło, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 126 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Naleśniki bananowe z syropem z rumu klonowego, Naleśniki bananowe z syropem karmelowym, oraz Naleśniki maślano-bananowe z syropem z granatów.
Instrukcje
W rondlu 1 1/2-quart roztopić masło na średnim ogniu. Gotuj orzechy włoskie na maśle, mieszając od czasu do czasu, aż orzechy i masło zaczną brązowieć.
Dodać banany; wymieszać do obsypania masłem. Wymieszać z syropem. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu; gotuj do ogrzania.
Zdjąć z ognia; przykryć, aby utrzymać ciepło.
W średniej misce wymieszaj wszystkie składniki naleśników widelcem lub trzepaczką do wymieszania.
Patelnia lub patelnia na średnim ogniu (375F). W razie potrzeby smaruj patelnię olejem roślinnym (lub spryskaj sprayem do gotowania przed podgrzaniem). Do każdego naleśnika wlać 1/4 szklanki ciasta na gorącą patelnię. Gotować, aż brzegi wyschną i utworzą się bąbelki na wierzchu. Obrócić i gotować inne strony do złotego koloru.