Naleśniki owsiane z maślanką
Potrzebujesz wegetariańskiego śniadania lacto ovo ? Naleśniki z maślanką i owsem mogą być doskonałym przepisem do wypróbowania. Za 54 centy za porcję przepis ten pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 2 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 13 g białka , 21 g tłuszczu i łącznie 441 kalorii . Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką jajko, olej canolan, tradycyjne płatki owsiane i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 30 minut . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 50% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Idealne naleśniki z maślanką , Wegańskie pieczone jabłka z kruszonką owsianą i Babeczki owsiane z marchewką .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj maślankę i owies; odstaw na 5 minut. Wymieszaj z jajkiem, mlekiem i olejem.
Wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną; dodaj do mieszanki owsianej i mieszaj, aż masa stanie się wilgotna.
Wlej ciasto w porcjach 1/4 szklanki na natłuszczoną, gorącą patelnię; przewróć, gdy na wierzchu naleśników pojawią się bąbelki. Smaż, aż druga strona lekko się zrumieni.