Naleśniki Czekoladowo-Truskawkowe
Przepis czekoladowo-Truskawkowe naleśniki jest gotowy w około 30 minut i zdecydowanie jest ogromnym Wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis służy 9. Ten poranny posiłek ma 472 kalorie, 8G białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 43 smakoszy i kucharzy. Mieszanka czekolady z orzechami laskowymi spread, jajka, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Naleśniki Czekoladowo-Truskawkowe, Czekoladowe naleśniki truskawkowe z sosem karmelowym, oraz Naleśniki truskawkowe z kremem truskawkowym Mascarpone.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Połącz jajka, mleko, mąkę, kakao w proszku, cukier i sól w blenderze lub misce. Zmiksuj lub ubijaj ręcznie, aż mieszanina utworzy gładkie ciasto.
Rozgrzej 10-calową nieprzywierającą patelnię lub patelnię na średnim ogniu. Na patelni rozpuścić 1 kostkę masła.
Dodaj 1/4 filiżanki ciasta i szybko przechyl patelnię, tworząc równomierną powłokę ciasta na dnie patelni. Gotować, aż zestaw, o 1 minutę. Używając żaroodpornej szpatułki, ostrożnie poluzuj boki i delikatnie odwróć krepę. Gotować przez 1 minutę. Powtórzyć z pozostałym cieście i masłem.
Wymieszać dżem i mascarpone w małej misce, aż będzie gładka.
Rozłóż każdą krepę z 3 łyżkami mieszanki dżemu pozostawiając 1/2-calową granicę. Złóż dwa przeciwległe końce każdej krepy do wewnątrz i zwiń w kształt rurki. Powtórz z pozostałymi składnikami. Ułóż naleśniki na talerzu.
Rozgrzać czekoladę z orzechami laskowymi na małym ogniu w małym rondlu, stale mieszając, aż się ogrzeje. Łyżka na naleśniki i podawać.