Naleśniki Bananowo-Pomarańczowe
Przepis Bananan Orange Crepes jest gotowy w około 50 minut i zdecydowanie jest super Wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Na 2,06 zł za porcję, dostajesz poranny posiłek, który serwuje 1. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 15g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 716 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz kawałek jędrny-dojrzały zwykły banan, pępek pomarańczowy, grand marnier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Naleśniki Bananowe, Naleśniki Bananowe, oraz Naleśniki Pomarańczowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubij razem mleko, mąkę, jajko, cukier, cynamon, sól i 2 łyżeczki masła, aż będą gładkie. Schłodzić ciasto, pod przykryciem, 30 minut.
Lekko posmaruj patelnię 10-calową nonstick masłem, a następnie podgrzej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorąco, ale nie pali. Trzymając patelnię off ciepła, wlać połowę ciasta (1/4 Puchar), natychmiast przechylając i obracając patelnię do pokrycia dna. (Jeśli ciasto ustawia się przed patelnia jest powlekany, zmniejszyć ciepło lekko do następnego crêpe.) Powrót patelni do ciepła i gotować crêpe aż tylko ustawić i złoty wokół krawędzi, 10 do 15 sekund. Poluzuj krawędź crêpe za pomocą żaroodpornej plastikowej szpatułki, a następnie ostrożnie obróć crêpe opuszkami palców. Gotować, aż spód jest ustawiony, o 20 sekund więcej.
Przenieść crêpe na talerz.
Szczotka patelnia z więcej masła i zrobić kolejny crêpe w ten sam sposób. Patelnia rezerwowa.
Pokrój skórkę, w tym cały biały rdzeń, z pomarańczy ostrym nożem do parkowania. Pracując nad misą, wyciąć segmenty wolne od membran, pozwalając segmentom wpaść do miski, a następnie wycisnąć 2 łyżki soku z membran do miski (wyrzucić membrany).
Obrać banana i połówki wzdłuż, a następnie pokroić w poprzek na kawałki 1/2 cala.
Roztopić masło w reserved patelni na umiarkowanym ogniu, aż piana ustąpi.
Dodaj cukier, następnie wlej sok z miski do mieszaniny cukru i gotuj, wirując na patelni, aż cukier się rozpuści.
Dodać 1 crêpe do sosu i gotować, aż crêpe jest pokryta i ogrzane przez, o 15 sekund. Złóż crêpe na ćwiartki za pomocą szczypiec, a następnie przenieś na podgrzewany talerz deserowy. Powtórz z drugim crêpe.
Dodaj segmenty pomarańczowy i banan na patelni i gotować, potrząsając patelni od czasu do czasu, aż owoce są podgrzewane przez, O 2 protokół.
Dodaj Grand Marnier lub koniak (jeśli używasz) i gotuj, mieszając, 1 minutę. Łyżka owoców na naleśnikach i posypać orzechami pekan.