Naleśnik Austriacki
Austriacki naleśnik może być właśnie porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 7G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 318 kalorii. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 45 centów za porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 149 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Mieszanka mleka, cukru, soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na not so excellent spoonacular score of 37%. Spróbuj Austriacki hasz, Austriackie Ciasteczka Orzechowe, oraz Gulasz Austriacki podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
W średniej misce wymieszać mąkę, sól i cukier.
Wlać mleko, jajka i śmietanę i wymieszać na gładką masę. W międzyczasie stopić margarynę na żeliwnej patelni.
Wlać ciasto na stopioną margarynę.
Włóż patelnię do piekarnika i piecz przez 35 minut. Naleśnik powstanie, tworząc bańkę pośrodku.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić, aż naleśnik ustąpi lub opadnie.
Pokroić na kawałki, podawać z syropem klonowym i cieszyć się!