Naleśniki pełnoziarniste z syropem jeżyn
Pełnoziarniste naleśniki z syropem z jeżyn mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 413 kalorii. Ten przepis służy 6. Na $2.09 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Mieszanka proszku do pieczenia, cukier, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Naleśniki z mąki kukurydzianej (z syropem jeżyn), Bananowe Naleśniki Z Siemienia Lnianego Z Syropem Jeżyn, oraz Naleśniki Z Masłem Orzechowym Z Syropem Jeżyn dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać suche składniki w misce, następnie dodać wodę, jajka i olej i ubić na gładką masę.
Odstawić 5 minut (ciasto zgęstnieje). Jeśli ciasto jest zbyt grube, aby można je było łatwo wlać (mąki pełnoziarniste różnią się ilością płynu, który wchłania), cienkie z dodatkową wodą, po 1 łyżce stołowej na raz.
Doprowadzić syrop z jeżyn do wrzenia w rondlu 1-quart na umiarkowanym ogniu, a następnie gotować, odkryte, mieszając od czasu do czasu, 3 minuty.
Szczotka patelnia lub 12-calowy patelnia z olejem i ciepła na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie. Zmniejszyć ciepło do umiarkowanego. Praca w partiach 4, łyżka 2 łyżki ciasta na naleśnik (heaping duża łyżka działa dobrze) na gorącej patelni do postaci 3-do 3 1/2-calowe rundy. Gotować, aż pojawią się bąbelki na powierzchni i pop, krawędzie są ustawione, a spody są złote, 45 sekund do 1 minuty. Flip naleśniki z metalową szpatułką i gotować, aż spody są złote i naleśniki są gotowane przez, 45 sekund do 1 minuty więcej. (Niższe ciepło, jeśli naleśniki brązowy zbyt dużo przed wnętrzności są gotowane przez.)
Przenieść naleśniki na talerze i pędzla patelni z olejem między partiami.
Podawać z ciepłym syropem.
Suche składniki można ubijać razem i przechowywać w szczelnym plastikowym worku w temperaturze pokojowej do 2 tygodni. Przed użyciem wstrząsnąć lub wymieszać.