Naleśniki Cytrynowo-Ricottowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranne posiłki, więc spróbuj naleśników z cytryną i ricottą. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 310 kalorii, 13g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje 60 centów za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka sody oczyszczonej, cukru, oleju sałatkowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Lemon ricotta Pancakes z twarogiem cytrynowym i świeżymi malinami, Lemon Ricotta Pancakes, oraz Lemon Ricotta Pancakes dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, sodę oczyszczoną i sól. W średniej misce ubij maślankę, żółtka i skórkę cytrynową, aby zmiksować. Mieszaj mieszaninę maślanki w mieszaninę mąki, aż do równomiernego zwilżenia. Delikatnie wymieszać z serem ricotta.
W misce, z mikserem na dużej prędkości, ubić białka, aż uformują się miękkie szczyty. Za pomocą elastycznej szpatułki delikatnie złóż białka do ciasta, aż zostaną włączone.
Umieść nieprzywierającą patelnię lub 12-calową patelnię nieprzywierającą na średnim ogniu (350); gdy jest gorąca, lekko posmaruj olejem i dostosuj ciepło, aby utrzymać temperaturę. Upuść ciasto w 1/2 porcji filiżanki na patelni i gotować, aż naleśniki są rumiane na dole i brzegi zaczynają wyglądać suche, o 2 protokół; włączyć ciasta z szeroką łopatką i brązowych innych stron, 1 1/2 do 2 minut dłużej. Zalać patelnię z większą ilością oleju, aby ugotować Pozostałe naleśniki.
Naleśniki podawać jako gotowane lub utrzymywać ciepło w jednej warstwie na blachach do pieczenia w piekarniku 200 do 15 minut.