Najwyżej oceniana włoska pieczeń garnkowa
Potrzebujesz dania głównego bez nabiału? Najwyżej oceniana włoska pieczeń garnkowa może być super przepisem do wypróbowania. Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 1,69 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 28 g białka, 16 g tłuszczu i łącznie 381 kalorii. Jeśli masz pod ręką ziarna pieprzu, laskę cynamonu, makaron jajeczny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 30 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 61%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy obejmują najwyżej ocenianą włoską pieczeń duszoną, najwyżej oceniany gulasz węgierski i najwyżej oceniany gulasz węgierski.
Instrukcje
Umieść ziarna pieprzu, goździki, ziele angielskie i laskę cynamonu na gazie o podwójnej grubości; podnieś rogi materiału i zawiąż sznurkiem, tworząc torbę. Odłożyć na bok.
Na dużej patelni zrumienić mięso na oleju ze wszystkich stron; przenieść do 4-kwart. powolna kuchenka. Na wierzch połóż seler, marchewkę i torebkę z przyprawami.
Na tej samej patelni podsmaż cebulę w cieście, aż będzie miękka.
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej.
Dodaj sherry, mieszając, aby poluzować przyrumienione kawałki z patelni. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać, aż płyn zredukuje się do 2/3 szklanki. Wymieszaj pomidory i sól; polej warzywa.
Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 6-7 godzin lub do momentu, aż mięso i warzywa będą miękkie.
Wyjmij mięso na półmisek; trzymaj się ciepło. Wyrzuć torebkę z przyprawami. Odtłuszczony tłuszcz z mieszanki warzywnej; podawać z wołowiną i makaronem według uznania.
Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Włoskie można łączyć z Chianti, Verdicchio i Trebbiano. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Giacomo Mori Chianti. Ma 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Giacomo Mori Chianti]()
Giacomo Mori Chianti
Kolor fioletowy, nos czarnej wiśni i zarośla. Średnio treściwe, w pierwszym smaku słodkie i czyste, należy otworzyć po 2-3 latach.