Najszybsza w historii enchilada

Najszybsza w historii enchilada
Najszybsza w historii Enchiladas wymaga około 1 godziny i 20 minut od początku do końca. To danie główne ma 598 kalorii, 43 g białka i 33 g tłuszczu na porcję. Ten przepis przeznaczony jest dla 6 osób i kosztuje 1,68 USD za porcję. Udaj się do sklepu i kup tortille z mąki, cebulę, liście kolendry i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Kilku osobom bardzo smakowało to meksykańskie danie. 16 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 73% wyniku, co jest dobrym wynikiem. Podobne przepisy to Najszybszy satay z kurczaka w historii, Najszybsze bułeczki cynamonowe i Najszybszy satay z kurczaka w historii.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
1
W misce wymieszaj pomidory, szalotkę, jalapeno, kolendrę i sok z limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pita Pełnoziarnista 6 Cali), Przekrojona Na PółPita Pełnoziarnista 6 Cali), Przekrojona Na Pół
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
Oliwa Z Oliwek Lub Olej Słonecznikowy Do Smażenia)Oliwa Z Oliwek Lub Olej Słonecznikowy Do Smażenia)
3/4 Szklanki Miniaturowych Krakersów W Kształcie Ryb3/4 Szklanki Miniaturowych Krakersów W Kształcie Ryb
świeżo Starty Parmezan Lub Według Uznaniaświeżo Starty Parmezan Lub Według Uznania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2/3 Szklanki Pełnego Mleka (najlepiej Bez Hormonów I Antybiotyków)2/3 Szklanki Pełnego Mleka (najlepiej Bez Hormonów I Antybiotyków)
2
Dodaj zdrową szczyptę soli i odstaw w temperaturze pokojowej, aż będziesz gotowy do ugotowania enchilad.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fondantowy SłońFondantowy Słoń
3
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spryskaj naczynie do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali nieprzywierającym sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki (opak. 12 Uncji) Półsłodkich Kawałków Czekolady2 Szklanki (opak. 12 Uncji) Półsłodkich Kawałków Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(12 Uncji Opakowanie) Półsłodkich Kawałków Czekolady(12 Uncji Opakowanie) Półsłodkich Kawałków Czekolady
1/2 Szklanki Niesolonego Masła, Pokrojonego W Kostkę I Schłodzonego1/2 Szklanki Niesolonego Masła, Pokrojonego W Kostkę I Schłodzonego
1
Pokrojonego kurczaka włóż do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobniony KurczakRozdrobniony Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(19 Uncji, Każda) Łagodne Włoskie Kiełbaski Johnsonville®(19 Uncji, Każda) Łagodne Włoskie Kiełbaski Johnsonville®
2
Dodać połowę startego sera, śmietanę i cebulę; doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Sera Gruyere Lub Szwajcarskiego Emmentalera, Posiekanego3/4 Funta Sera Gruyere Lub Szwajcarskiego Emmentalera, Posiekanego
Kremowy SłońKremowy Słoń
Kombinacja 2Kombinacja 2
1 Szklanka Makaronu Gemelli Lub Krótkiego Makaronu Fusilli1 Szklanka Makaronu Gemelli Lub Krótkiego Makaronu Fusilli
3
Dobrze wymieszaj, aby połączyć.
4
Połóż tortille na powierzchni roboczej. Nałóż około 1 szklanki mieszanki kurczaka na środek każdej tortilli.
Składniki, których będziesz potrzebować
TuzinTuzin
Około 1 Litra WodyOkoło 1 Litra Wody
5
Zwiń je i ułóż łączeniem do dołu w przygotowanym naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Opakowania Podgrzewają I Serwują Odrywane Bułki (24 Bułki)2 Opakowania Podgrzewają I Serwują Odrywane Bułki (24 Bułki)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(12 Uncji Opakowanie) Półsłodkich Kawałków Czekolady(12 Uncji Opakowanie) Półsłodkich Kawałków Czekolady
6
Salsą polej tortille. Przykryj folią aluminiową i piecz, aż się rozgrzeje, około 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
TuzinTuzin
świeżo Imbirświeżo Imbir
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szalotki, Pokrojone W Cienkie Ukośne Plasterki4 Szalotki, Pokrojone W Cienkie Ukośne Plasterki
1/2 Szklanki Niesolonego Masła, Pokrojonego W Kostkę I Schłodzonego1/2 Szklanki Niesolonego Masła, Pokrojonego W Kostkę I Schłodzonego
7
Zdejmij folię i posyp enchiladę pozostałą 1 szklanką startego sera. Włóż naczynie do pieczenia z powrotem do piekarnika, aż ser się roztopi, a krawędzie tortilli zaczną robić się chrupiące, od 5 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
TuzinTuzin
Kombinacja 2Kombinacja 2
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(12 Uncji Opakowanie) Półsłodkich Kawałków Czekolady(12 Uncji Opakowanie) Półsłodkich Kawałków Czekolady
4 Szalotki, Pokrojone W Cienkie Ukośne Plasterki4 Szalotki, Pokrojone W Cienkie Ukośne Plasterki
1/2 Szklanki Niesolonego Masła, Pokrojonego W Kostkę I Schłodzonego1/2 Szklanki Niesolonego Masła, Pokrojonego W Kostkę I Schłodzonego
8
Podawać na gorąco.

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Enchilada bardzo dobrze komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling Rosé. Do dań meksykańskich dobrze pasują kwaśne wina białe, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości tanin, takie jak pinot noir. Musujące róże to także bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Louisa Roederera Cristal Brut. Recenzentom podoba się to z oceną 4,6 na 5 gwiazdek i ceną około 299 dolarów za butelkę.
Cristal Brut Louisa Roederera
Cristal Brut Louisa Roederera
Cristal, klejnot i tête de cuvée szampana Louisa Roederera, został stworzony w 1876 roku dla cara Rosji Aleksandra II. Pozostaje wierny swemu pochodzeniu, inspirowany elegancją i czystością. Cristal jest produkowany zgodnie z rygorystycznymi standardami winiarskimi, które wymagają rygorystycznej selekcji crus, roczników, winogron i wina. Cristal jest produkowany wyłącznie z najlepszych roczników crus, które mają gwarancję, że pochodzą z winnicy Louis Roederer. Wszystkie wyjątkowe cechy rocznika 2002 zostały dosłownie uchwycone w tym Cristal 2002, który jest hojny i bujny, ukazując idealną równowagę pomiędzy koncentracją i finezją, świeżością i winem, intensywnością i wyrafinowaniem. W trzech słowach: dumny, bogaty i luksusowy. Cristal 2002 jest jaskrawo żółty z jasnobursztynowymi refleksami i ma piękny mus z delikatnym kordonem trwałych i regularnych bąbelków. Nos jest intensywny i delikatny, odsłaniając czystą i dobrze wymieszaną mieszankę smaków miodu, kakao, lekko prażonych orzechów laskowych i kandyzowanych owoców cytrusowych. W ataku pikantna eksplozja dojrzałych owoców, wino ujawnia czerwone owoce, białą czekoladę, karmel i duńskie ciasto, typowe dla Cristala. Jego jedwabista, skoncentrowana konsystencja opiera się na intensywnej, mocnej i winnej strukturze, ale zachowuje wyrafinowanie. Podniebienie rozwija się, aby osiągnąć pyszne wrażenie dobrze wymieszanej harmonii smaków. Świeży finisz z nutą goryczy sprawia, że jest niemal chrupiące.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia12
Magazyn