Najszybsza w historii Enchiladas wymaga około 1 godziny i 20 minut od początku do końca. To danie główne ma 598 kalorii, 43 g białka i 33 g tłuszczu na porcję. Ten przepis przeznaczony jest dla 6 osób i kosztuje 1,68 USD za porcję. Udaj się do sklepu i kup tortille z mąki, cebulę, liście kolendry i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Kilku osobom bardzo smakowało to meksykańskie danie. 16 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 73% wyniku, co jest dobrym wynikiem. Podobne przepisy to Najszybszy satay z kurczaka w historii, Najszybsze bułeczki cynamonowe i Najszybszy satay z kurczaka w historii.
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
1
W misce wymieszaj pomidory, szalotkę, jalapeno, kolendrę i sok z limonki.
Salsą polej tortille. Przykryj folią aluminiową i piecz, aż się rozgrzeje, około 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuzin
świeżo Imbir
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szalotki, Pokrojone W Cienkie Ukośne Plasterki
1/2 Szklanki Niesolonego Masła, Pokrojonego W Kostkę I Schłodzonego
7
Zdejmij folię i posyp enchiladę pozostałą 1 szklanką startego sera. Włóż naczynie do pieczenia z powrotem do piekarnika, aż ser się roztopi, a krawędzie tortilli zaczną robić się chrupiące, od 5 do 8 minut.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Enchilada bardzo dobrze komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling Rosé. Do dań meksykańskich dobrze pasują kwaśne wina białe, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości tanin, takie jak pinot noir. Musujące róże to także bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Louisa Roederera Cristal Brut. Recenzentom podoba się to z oceną 4,6 na 5 gwiazdek i ceną około 299 dolarów za butelkę.
Cristal Brut Louisa Roederera
Cristal, klejnot i tête de cuvée szampana Louisa Roederera, został stworzony w 1876 roku dla cara Rosji Aleksandra II. Pozostaje wierny swemu pochodzeniu, inspirowany elegancją i czystością. Cristal jest produkowany zgodnie z rygorystycznymi standardami winiarskimi, które wymagają rygorystycznej selekcji crus, roczników, winogron i wina. Cristal jest produkowany wyłącznie z najlepszych roczników crus, które mają gwarancję, że pochodzą z winnicy Louis Roederer. Wszystkie wyjątkowe cechy rocznika 2002 zostały dosłownie uchwycone w tym Cristal 2002, który jest hojny i bujny, ukazując idealną równowagę pomiędzy koncentracją i finezją, świeżością i winem, intensywnością i wyrafinowaniem. W trzech słowach: dumny, bogaty i luksusowy. Cristal 2002 jest jaskrawo żółty z jasnobursztynowymi refleksami i ma piękny mus z delikatnym kordonem trwałych i regularnych bąbelków. Nos jest intensywny i delikatny, odsłaniając czystą i dobrze wymieszaną mieszankę smaków miodu, kakao, lekko prażonych orzechów laskowych i kandyzowanych owoców cytrusowych. W ataku pikantna eksplozja dojrzałych owoców, wino ujawnia czerwone owoce, białą czekoladę, karmel i duńskie ciasto, typowe dla Cristala. Jego jedwabista, skoncentrowana konsystencja opiera się na intensywnej, mocnej i winnej strukturze, ale zachowuje wyrafinowanie. Podniebienie rozwija się, aby osiągnąć pyszne wrażenie dobrze wymieszanej harmonii smaków. Świeży finisz z nutą goryczy sprawia, że jest niemal chrupiące.