Najlepszy Sos Kiedykolwiek

Najlepszy Sos Kiedykolwiek
Najlepszy sos kiedykolwiek może być tylko sos szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje $3.23 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 760 kalorii, 83g białka, oraz 36 g tłuszczu na porcję. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 127 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, wino, ziarna pieprzu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest super. Spróbuj Southern Biscuits and Sawmill Gravy (SOS Kiełbasowy), Country Gravy (Sos Śmietankowy), oraz SOS kiełbasowy do herbatników i sosów dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Wyjąć indyka z patelni i odstawić na odpoczynek. Pozostawić na patelni krople z indyka i ułożyć patelnię na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Dodaj bulion i wino w tym samym czasie.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
WinoWino
4
Trzepaczka połączyć, skrobanie dno patelni, aż wszystkie kawałki poluzowały. Gotować przez kolejne 2 do 3 minut, aby lekko zmniejszyć mieszaninę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
5
Przenieść ciecz do separatora tłuszczu i odstawić na 5 minut, aby oddzielić tłuszcz. Powrót 2/3 do 3/4 szklanki tłuszczu do patelni i umieścić na średnim ogniu. Usunąć pozostały tłuszcz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Dodać mąkę i ubijać do połączenia. Gotować, ubijając w sposób ciągły, aż mieszanina zacznie gęstnieć i stać się gładka, około 2 do 3 minut. Gdy tak się stanie, stopniowo dodawaj płyn z powrotem do patelni i ubijaj, aż będzie gładki i osiągniesz pożądaną konsystencję, około 5 do 6 minut. Pamiętaj, że twój sos powinien być nieco cienki na patelni, ponieważ zagęści się po podaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
7
Dodać zioła i ubijać do połączenia. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ZiołaZioła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1
Rozpocznij rozmrażanie indyka w lodówce lub w chłodnicy utrzymywanej w temperaturze 38 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych
Cała TurcjaCała Turcja
2
Połącz wywar warzywny, sól, brązowy cukier, ziarna pieprzu, jagody ziela angielskiego i kandyzowany imbir w dużym garnku na średnim ogniu. Mieszaj od czasu do czasu, aby rozpuścić ciała stałe i doprowadzić do wrzenia. Następnie wyjąć solankę z ognia, schłodzić do temperatury pokojowej i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziele AngielskieZiele Angielskie
Bulion WarzywnyBulion Warzywny
Imbir KandyzowanyImbir Kandyzowany
Brązowy CukierBrązowy Cukier
PieprzPieprz
SolankaSolanka
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
1
Połącz solankę, wodę i lód w wiadrze o pojemności 5 litrów.
Składniki, których będziesz potrzebować
SolankaSolanka
WodaWoda
LódLód
2
Rozmrożonego indyka (z usuniętymi wnętrznościami) włożyć do solanki. W razie potrzeby zważyć ptaka, aby upewnić się, że jest całkowicie zanurzony, przykryć i schłodzić lub ustawić w chłodnym miejscu na 8 do 16 godzin, obracając ptaka raz w połowie solenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SolankaSolanka
3
Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Usunąć ptaka z solanki i spłukać wewnątrz i na zewnątrz zimną wodą. Solankę należy wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SolankaSolanka
WodaWoda
5
Umieść ptaka na stojaku do pieczenia w pół arkusza patelni i osusz papierowymi ręcznikami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
6
Połącz jabłko, cebulę, laskę cynamonu i 1 szklankę wody w bezpiecznym naczyniu mikrofalowym i kuchence mikrofalowej na wysokiej przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
CebulaCebula
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
7
Dodać do jamy indyka przesiąknięte aromaty wraz z rozmarynem i szałwią. Włóż skrzydła pod ptaka i obficie pokryj skórę olejem rzepakowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
RozmarynRozmaryn
Cała TurcjaCała Turcja
Skrzydełka Z KurczakaSkrzydełka Z Kurczaka
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
8
Piecz indyka na najniższym poziomie piekarnika w temperaturze 500 stopni F. przez 30 minut. Włóż termometr sondy do najgrubszej części piersi i zmniejszyć temperaturę pieca do 350 stopni F. Ustaw alarm termometru (jeśli jest dostępny) do 151 stopni F. a 14 do 16 funtów ptak powinien wymagać łącznie 2 do 2 1/2 godziny pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
9
Pozostaw indyka na co najmniej 15 minut przed rzeźbieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
TrudnośćTwardy
Gotowe W25 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia40
Magazyn